Asiatisk karamellkylling med kokosris

Min favorittrett er min mormors kyllingstek – en rett du har fått her på bloggen før. Den er laget med karamell og er helskjønn. I London har jeg et par ganger fått servert en fantastisk kyllingrett på restauranten House of Ho. Denne retten er en slags mormors kyllingstek møter Vietnam. Jeg fikk lyst til å lage en variant hjemme. Den satt som et skudd og smakene er en blanding av søtt, salt, syrlig og sterk. Sitrongresset gir en deilig parfyme til retten og kokosmelk i risen gir en kul opplevelse.

Du trenger:

Kylling av god kvalitet med skinn. Kyllingbryst er bra å bruke i denne retten.

1 rød chili, skåret i tynne skiver

1 grønn chili, skåret i tynne skiver

3 cm stor ingefærbit. Skrell og kutt grovt

3 fedd fersk hvitløk

4-5 stilker sitrongress

1 dl demerarasukker (lys brunt sukker)

2 ts asiatisk fiskesaus

saft fra 1 appelsin

4 ss kokosmelk (kjøp en liten boks og bruk resten til risen)

1/2 rød paprika. Gjerne de lange. Kutt i biter

En god neve sukkererter. Kuttes i biter

vårløk i skiver til pynt

frisk koriander til å drysse over retten til slutt

jasminris

L1070696

Slik lager du asiatisk karamellkylling med kokosris til to personer:

Sørg for å ha alt klart og kuttet før du starter.

Begynn med å lage en paste av hvitløk, ingefær og 3 sitrongresstilker. Ta vare på det som blir igjen av gresset. Kutt bare den hvite delen. Støt dette til en paste i en morter eller blender.

L1070698

Smelt sukker i en tykkbunnet gryte. Ikke la dette bli mørkt brunt. Hell på fiskesaus og appelsinsaft og kok noen minutter før du senker temperaturen litt. Tilsett halvparten av chilien og sitrongresspasten, samt stilkene. La dette stå å kose seg noen minutter før du tilsetter 4 ss kokosmelk.

Salt og pepre kyllingbrystet og legg det i gryten med skinnsiden ned. Legg på lokk. Snu kyllingen etter noen minutter. La kyllingen koke i denne fantastiske karamellsausen. Ta ut stilkene av sitrongress og erstatt dem med to friske finhakkede sitrongress (kun det hvite). Når kyllingen er ferdigkokt tilsetter du sukkererter og paprika og setter på lokket. La grønnsakene dampe seg møre noen minutter.

Kok jasminris. Når risen er nesten ferdig heller du på resten av kokosmelken. Sett på lokket og la risen trekke til seg melken.

Server kylling, grønnsaker og saus på et stort fat. Fint å skjære den i skiver. Dryss over vårløk, koriander og resten av chilien.

Vil du prøve en italiensk versjon av denne karamellkyllingen, klikk her for oppskrift.

Supersaftig kylling i asiatisk karamellsaus.
Supersaftig kylling i asiatisk karamellsaus.
Forrige

200 år gammel marengs

Torsk med ovnsbakte rødbeter og jordskokkpuré.

Neste

4 kommentarer om “Asiatisk karamellkylling med kokosris”

  • Ja, den skulle i sausen. Har rettet opp nå. gammel oppskrift du fant frem da. Men fin er den. Takk for beskjed. Smakte den godt?

   Svar
 1. Jepp, den var god, kommer nok til å lage den igjen 🙂 Jeg googlet asiatisk kylling, og så kom den opp. Langt uti, riktignok, men mannen min fikk velge mellom denne og en annen <3

  Svar
  • Bra dere klarte å lese dere videre i oppskriften uten min hjelp. Og igjen takk for at du gjorde meg oppmerksom på feilen i oppskriften?? ha en strålende helg!?

   Svar

Legg igjen en kommentar