200 år gammel marengs

1

Grunnlovsjubileumet i 2014 ga oss mange «nye» spennende oppskrifter bl.a pikekyss anno 1814. Eller «Pigekyser» som de den gang ble kalt. Disse måtte jeg bare rett og slett prøve meg på, for pikekyss er skikkelig barndomsminne for meg. Mormor lagde alltid deilge marengser når jeg og broren min var på besøk i Danmark. Hun hadde alltid eggehvitertil overs, og da er marengs en fantastisk måte å bruke dem på.

Jeg hadde laget iskremkake en dag og sto igjen med eggehviter. Jeg lagde rett og slett disse deilige marengsene med kanel og kardemomme, helt lik oppskriften fra 1814. Lyst til å lage dem?

Slik lager du pikekyss anno 1814:

Du trenger:
4 eggehviter
240 g sukker
1 ts eddik
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel

L1070450
Klare for ovnen

 

Glossy marengs
Glossy marengs

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Pisk til stiv marengs. Settes på plate med en skje eller bruk en sprøytepose. Stekes i varmluftovn ved 100 grader i ca 1 time. (oppskrift hentet fra Dagbladet som hadde en sak på julekaker anno 1814).

Jeg lagde halv oppskrift og stekte dem i 1 time (ikke 1 1/2 time slik oppskriften egentlig var). Dessuten tilsatte jeg litt rød fruktfarge for å få rosa pikekyss. Skal det være, skal det være!

I følge den yngre generasjon i familien smakte disse litt som peppernøtter. De likte dem kjempegodt! Da vet vi det.

 

L1070472

Forrige

Lunsj hos Marco Pierre White

Asiatisk karamellkylling med kokosris

Neste

Legg igjen en kommentar