Torsk med ovnsbakte rødbeter og jordskokkpuré.

| |

Torskerygg er noe av det flotteste og beste du kan spise på torsken. Det koster ofte litt, men det er så deilig. Stek et stykke per person med skinnsiden ned i masse smør, litt nøytral olje og urter som timian og et par hvitløksfedd. Det eneste jeg gjør er å krydre med litt salt og pepper på toppen og så bruker jeg en spiseskje og øser smør/oljen over fisken mens jeg steker den noen minutter. Så ettersteker jeg den i ovnen til den er ferdig. Og du ser om den er ferdig ved å stikke en spiss kniv eller annen gjenstand inn i fisken og se om kjøttet er hvitt. Er det litt gjennomsiktig, mangler noen minutter i ovnen.

L1070742

Små rødbeter med skall på vaskes og tørkes. I en ildfast form legger du dem og poteter med skall og så baker du dem i ovnen på 180 grader i minimum 1 time. Skrell rødbetene før servering. Skjær dem i store båter eller biter. Vend poteter og rødbeter (i to forskjellige skåler) i litt god olivenolje, litt salt og pepper og litt hakket frisk timian.

Jordskokkpuré lager du superenkelt ved å skrelle jordskokker og dele dem i biter. Kok i lettsaltet vann og hell av vannet når de er ferdigkokte. Ha jordskokken over i en blender sammen en klype flaksalt og en god klatt smør. KJør til en fin puré. Du kan nå kjøre alt igjennom en finmasket sil for å få den fin og glatt, men det får da være grenser for hva man gidder. Blender er tipp, topp og mer enn nok.

 

Forrige

Asiatisk karamellkylling med kokosris

«Hjemmelaget» frokost i London

Neste

Legg igjen en kommentar