Torsk med ovnsbakte rødbeter og jordskokkpuré.

Torskerygg er noe av det flotteste og beste du kan spise på torsken. Det koster ofte litt, men det er så deilig. Stek et stykke per person med skinnsiden ned i masse smør, litt nøytral olje og urter som timian og et par hvitløksfedd. Det eneste jeg gjør er å krydre med litt salt og pepper på toppen og så bruker jeg en spiseskje og øser smør/oljen over fisken mens jeg steker den noen minutter. Så ettersteker jeg den i ovnen til den er ferdig. Og du ser om den er ferdig ved å stikke en spiss kniv eller annen gjenstand inn i fisken og se om kjøttet er hvitt. Er det litt gjennomsiktig, mangler noen minutter i ovnen.

L1070742

Små rødbeter med skall på vaskes og tørkes. I en ildfast form legger du dem og poteter med skall og så baker du dem i ovnen på 180 grader i minimum 1 time. Skrell rødbetene før servering. Skjær dem i store båter eller biter. Vend poteter og rødbeter (i to forskjellige skåler) i litt god olivenolje, litt salt og pepper og litt hakket frisk timian.

Jordskokkpuré lager du superenkelt ved å skrelle jordskokker og dele dem i biter. Kok i lettsaltet vann og hell av vannet når de er ferdigkokte. Ha jordskokken over i en blender sammen en klype flaksalt og en god klatt smør. KJør til en fin puré. Du kan nå kjøre alt igjennom en finmasket sil for å få den fin og glatt, men det får da være grenser for hva man gidder. Blender er tipp, topp og mer enn nok.

 

Forrige

Asiatisk karamellkylling med kokosris

«Hjemmelaget» frokost i London

Neste

Legg igjen en kommentar