Yucatan Shrimps som i Florida

Milde makrell, så godt er det er med god mat. Jeg er heldig som kommer meg litt rundt i verden på jobb og privat. Nylig var jeg på jobb i Florida og nærmere bestemt på øyene utenfor Fort Myers.

På den idylliske paradisøya Sanibel ligger en restaurant som jeg ikke i utgangspunktet ville ha gjettet hadde god mat.  Doc. Ford’s Rum Bar & Grille er en temarestaurant oppkalt etter forfatter Randy Wayne Whites krimhelt Doc Ford. Men man skal ikke skue hunden på hårene. Her har de faktisk veldig god mat.

Jeg falt for østers som forrett med en frisk mojito til og Yucatan Shrimps til hovedrett. Jeg bestilte halv porsjon, som «bare» er 10 kjempereker. Fy flate, man får mye mat i USA. Det er sjukt!

Men Yucatan-rekene var helt fantastiske! En ekte griserett å spise for du må rense rekene selv, men det betyr absolutt ingenting når du stuper ned i retten. Retten er enkel. Den består av reker i den deiligste smørsaus med lime, chili og koriander. Som tilbehør får du brød som du kan dyppe i sausen. Og det vil du, for den smaker så sinnssykt godt.

Rens rekene med fingrene og husk å gi gjestene nok servietter.

Jeg drakk champagne til. På en mandag… Er det galt?

Vet du hva? Jeg er så mye ute å reiser på jobb og jeg ser nesten ikke mannen min om dagen. Derfor fant vi ut at det var verdens beste idé å drikke en flaske champagne på en mandag. Det var et helt strålende valg.

Slik så rekene ut som jeg fikk i Florida.

Jeg har tatt steget litt videre og serverer mine reker med kokt ris. Da blir det en litt mer fullkommen middagsrett, synes jeg.

Mine Yucatan-reker

Og det aller beste med denne retter er at den tar under 20 minutter å lage.

Oppskriften på min tolkning av Doc Ford’s Yucatan-reker får du her:

Yucatan Shrimps som i Florida

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 2

Ingredienser

  • 1 pose (ca ti stykker) sertifiserte ukokte kongereker med skall (se etter ASC- og MSC-merking)
  • ris ette ønske. Jeg brukte basmatiris. kok som anvist
  • 1 stor neve frisk koriander. Kjøp denne gjerne i asiatiske eller tyrkiske grønnsaksbutikker da smaken er kraftigere enn den du få i potte.
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • chili, finhakket. Mengde etter ønske
  • saft av 2 lime. finriv litt av skallet for ekstra smak.
  • 1 ss sambal oelek (indonesisk chilipaste)
  • salt etter smak
  • 1 ts sukker
  • 100 g godt smør

Slik gjør du

1

Sett over risen.

2

Gjør alle ingrediensene klarer. Hakk og legg i forskjellige små boller slik at du har alt klart når du begynner med rekene. Press limesaft og finriv litt skall (ca 1 ts)

3

Noen rå reker er ferdigrenset slik at ryggen er skåret opp og tarmen er fjernet. Det er en fordel.

4

Start med å smelte smøret forsiktig i en panne. Ikke bruk for mye varme. Tilsett hvitløk, sukker og sambal oelek. Nå kan du tilsette halvparten av chili, limesaft/skall og koriander. Tilsett 1/2 dl vann. Kok opp og skru ned til medium varme.

5

Legg i rekene og la dem surre på medium varme til de skifter farge fra grå til rosa. Snu dem. Når fargen blir rosa er rekene ferdige og du må ikke varmebehandle dem mer. Smak til med resten av ingrediensene. Strø over resten av korianderbladene og server med ris og brød til.

Hva drakk jeg til? Jo, faktisk jekket vi opp en flaske champagne. Den passet perfekt til smørsausen. Sjekk ut: Moët & Chandon Impérial Brut
Game over! Dette er en mektig rett.

Til info: Jeg har vært på pressetur til Florida. Denne retten er inspirert av en rett jeg fikk servert på reisen.

Forrige

Kruttsterke nudler som i Shanghai

Quiche Lorraine med Gruyère AOP

Neste

2 kommentarer om “Yucatan Shrimps som i Florida”

Legg igjen en kommentar