VM-pizza – søtt, salt og fruktig

Er du av den typen som synes ananas på pizzaen er rart?

Da er ikke denne pizzaen noe for deg. Du er herved advart!

VM i fotball starter i dag, og jeg skal sitte klistret til skjermen når det spilles viktige kamper. Det visste du kanskje ikke om meg, men jeg er faktisk skikkelig fotballinteressert – især når Spania spiller. Jeg har vært heldig å se Spania vinne VM og EM mens jeg har vært i Spania. Jeg så også Frankrike slå Italia i EM i 2000. Utrolig kult.

I år er altså VM i Brasil. En spesialitet der er søt pizza – og gjerne med banan og kanel. Det er akkurat en slik jeg har laget her. Er det middag? Er det dessert? Ikke godt å si. Den smaker litt salt, litt søtt og litt krydret. Synes du det høres rart ut? 200 millioner brasilianere kan jo ikke ta feil. Den må prøves!

Jeg synes pizzaen var best når den ikke var brennvarm, men dette må du nesten prøve deg frem til.

Lyst å lage en samba-pizza?

Bland bananskiver med kanel og sukker.
Bland tynne bananskiver med kanel og sukker.

Slik gjør du:

Deigen:

1/2 pose tørrgjær røres ut i 2 dl vann

1 klype flaksalt

1 klype sukker

1 ss olivenolje

Så sper du med like deler av italiensk pizzamel (tipo 00) og italiensk semolinamel. Kna godt og elt noen minutter før du lar deigen heve så lenge du kan. Gjerne flere timer. Kjevle deigen tynt.

Pensle bunnen med smeltet smør. Riv en mozzarella-ost i biter og legg på bunnen. (jeg brukte bøffel-mozzarella). Legg på bananskivene som du har ristet i en bolle med 2 ss sukker og 2 ts kanel. To bananer til en stor pizza er rikelig.

Sett i en skikkelig varm ovn/på grillen eller i en pizzaovn. Stek til bunnene er krispy.

L1020379
brasiliansk bananpizza

 

 

Banan-pizza.
Banan-pizza.
Forrige

Så var det slutt

I luften med Gordon

Neste

Legg igjen en kommentar