Så var det slutt

Jeg har vært med på noe aldelse fantastisk. I to uker sist sommer, slet, svettet og grillet jeg sammen med min makker Cecilie. Vi har vært deltakere i Norges Grillmester på TV2 som har vært på tv denne våren. Vi kom på tredjeplass og ble slått ut i semifinalen. 18 utfordringer har vi bak oss. Vi har slått ut den ene etter den andre og vi har vært «ukens grillmestre» hele fire ganger. Vi har også vunnet to andre utfordringer. ( Best på amerikansk BBQ-tallerken, grillspyd, mat for barn, sør-amerikansk festtallerken, hval og fransk lam). Vi er utrolig stolte av oss selv og innsatsen vår. At vi skulle komme så langt hadde vi ikke kunne forestille oss da vi i fjor sommer ble oppringt av Rakett TV (produksjonsselskapet). Ikke kunne vi grille, men vi kunne lage mat. Grillbøker ble kjøpt inn i kilovis på Amazon. Vi leste teknikk og fremgangsmåter i uker før vi gikk i gang med selve grillingen. Vi øvde i regn og torden. Hver dag. Vi brukte hele lønna vår på mat og utstyr. Dette skulle vi klare!

Og vi øvde og vi øvde. I regn og torden.
Og vi øvde og vi øvde. I regn og torden. hagen til Cecilie var en byggeplass, men vi var like blide. Grilling skulle vi lære oss.
Grilløving i hagen til Cecilie.
Grilløving i hagen til Cecilie.
Strand Invitational BBQ Championship. Grillpikene grilet i skjørt og slagsstøvler. Ikke helt samme stil på grillgutta ellers i konkurransen.
Strand Invitational BBQ Championship. Grillpikene grillet i skjørt og slagsstøvler. Ikke helt samme stil på grillgutta ellers i konkurransen.

Vi ble også med på hardcore grillkonkurranse på Strand uken før innspillingen skulle starte. Bare for å få mest mulig trening.

Vi troppet opp en søndag sent i august på Oslo S og ble hentet av en medarbeider fra Rakett TV. Her fikk vi hilse på noen av de andre deltakerene. Vi kjørte til Villa Malla hvor selve innspillingen skulle finne sted. Nå fikk vi hilse på de andre deltakerene og blant dem var Jan Ivar og Marius som jeg kjenner fra før. Marius og jeg har konkurrert mot hverandre mange ganger i andre matkonkurranser. Disse gutta er gode, og de er norgesmestre i grilling! Frykten satte seg i oss da vi fikk høre hva de andre deltakerene drev med: Slaktere, pølsemakere, proffe grillere på landslaget…. Her sto to bytupper fra damemagasinet Tara med åtte ukers grilltrening. Det var oss, det.

Så fikk vi vite hvem programlederen og dommerne skulle være. Sommerfuglene hadde for alvor slått seg ned i magen min.

Deilige Bikuben i Tofte
Deilige Bikuben i Tofte

Vi ble innstallert på Bikuben pensjonat i Tofte, et superhyggelig hus ved stranden. Her var det stille. Vi skrev oss opp på dusjliste, for alle 20 deltakerene måtte dele tre bad. Cecilie og jeg fikk «brudesuiten» med veranda. Det hele var en ut-av-kroppen-opplevelse. Vi sov ikke mye den natten. (ingen andre netter heller, egentlig) Allerede klokken 08.00 skulle vi være tilbake på Villa Malla for opptak. «Applause» med Lady Gaga gjallet i bilen da Jan Ivar, Marius, Ola, Cecilie og jeg kjørte bort til Villa Malla. Slik gjorde vi det hver dag. Samme sangen, samme folka i bilen. Samme menneskene kjørte vi forbi hver dag. Romfolket på bussholdeplassen, gutten med shorts på sykkel, damen i Kiwidrakten på vei inn i butikken. Hverdagen deres var som den pleide. For oss var det alt annet enn hverdag. Og ikke visste vi hvor mange av oss som ville bli med i bilen neste dag.

Utsikten fra Bikuben pensjonat
Utsikten fra Bikuben pensjonat
Villa Malla
Villa Malla

Vi sloss oss gjennom 18 utfordrende oppgaver. Så var det slutt. Dagen før hadde Ola forlatt bilen. Denne gangen var det vi som måtte pakke kofferten og dra hjem. Jan Ivar og Marius var alene i bilen. Når de dagen etter kjørte mot Villa Malla var det for å møte Johnny og Jeanette i finalen. Hvordan det går, får du se på TV2 mandag.

Brannskader
Brannskader
Cecilie skriver dagbok fra oppholdet.
Cecilie skriver dagbok fra oppholdet.
Lesestoff i kilovis på senga
Lesestoff i kilovis på senga
Arbeidsantrekk
Arbeidsantrekk
Johnny og Cecilie på vei til vår siste konkurranse.
Johnny og Cecilie på vei til vår siste konkurranse.

Jeg er evig takknemlig for denne opplevelsen. Lite søvn, stress, en tredjeplass og et magesår ble resultatet, men jeg ville ikke vært det foruten. Vi har fått fantastiske tilbakemeldinger fra dommerne, blitt kjent med en haug fantastiske mennesker, lært fra de proffe deltakerene og hatt det råherlig, som vi sier på trøndersk. Ironisk var det jo at vi skulle ryke ut i en episode der gjestedommeren er trønder. Vi gjorde vårt beste hele tiden. Leverte retter som vi er stolte over. Pushet oss maksimalt og presterte fantastisk. Den siste dagen hadde vi ikke mer å gi. Vi hadde kommet så langt vi kunne komme. Og vi var fornøyde. Tenk å være over 40 og få lov til å være med på noe så spennende!

Men det beste av alt er at Cecilie og jeg, kolleger fra Tara-redaksjonen, har utviklet et verdifult vennskap. Fra å kun jobbe sammen profesjonelt er vi blitt kjempegode venninner. Det skal litt til å jobbe så bra sammen i konkurransen som vi faktisk gjorde. Vi kjente knapt hverandre eller hverandres stil på kjøkkenet. Men vi stolte på hverandre. Etter at vi nesten ble stemt ut i episode 2, tok vi hver dag som en seier. Med så utrolig mange flinke folk, var det å havne på en 3. plass en bragd.

Jeg vil takke for at du som leser bloggen har fulgt meg i denne perioden. Det har betydd masse for meg. Jeg vil takke Rakett TV og TV2 for at jeg fikk sjansen til å bli med på denne utfordringen. Jeg vil også takke gutten i kassa på Kiwi i Tofte for å ha spurt meg om legitimasjon TO ganger på to uker når jeg skulle kjøpe øl. Det varmer et 42-årig hjerte. Takk til Bikuben for tidenes flotteste rom. Og selvsagt takk til alle deltakerne i Norges Grillmester. Fy søren, så flinke dere er !

Svidde skosåler.
Svidde skosåler. Takk for meg
Forrige

Semifinale!

VM-pizza – søtt, salt og fruktig

Neste

Legg igjen en kommentar