Superenkel og digg kirsebærkake

Jeg pleier å si at jeg bare kan lage én kake. Og det er nesten sant. Det er en grunnoppskrift jeg bruker som jeg bruker for alt det er verdt. Jeg juster oppskriften ut fra hva jeg putter i den av frukt eller bær, men utover det er oppskriften lik. Og det har jeg gjort igjen.

Utgangspunktet mitt er alltid blåbærkaken som moren min fant i et dansk blad på 70- eller 80-tallet. Den har vært med meg i hele oppveksten, men da jeg selv ble voksen har jeg variert fyllet. Det er selvsagt blåbærene, men de har jeg også byttet ut med bringebær, fersken, pærer og plommer. Nå har jeg også prøvd å bruke frosne kirsebær, og det fungerte kjempebra! Jeg brukte fersk vaniljestang som krydder uten at jeg tror det er verdt prisen, men godt var det i alle fall.

Grunnoppskriften finner du også i min forrige kokebok, Litt av alt. Og for de som ikke har den, kan jeg nå gi den til deg her på bloggen. Helt gratis.

Kirsebærkake

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • 200 g romtemperert smør
  • 250 g sukker
  • 3 egg
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • evt 1 vaniljestang
  • 300 g kirsebær. Bruk gjerne frosne bær.

Slik gjør du

1

Slik gjør du:

2

Sett ovnen på 175 grader, varmluft. Smør en 20 cm springform.

3

Pisk smør og sukker til det blir en hvit krem. Tilsett egg og pisk videre. Skrap ut frøene fra en vaniljestang hvis du ønsker å bruke det. Spe med hvetemel og bakepulver.

4

Hell røren i formen. Tilsett kirsebærbær og trykk dem forsiktig ned i røren. De kommer til å synke til bunnen alle sammen, men på vei ned vil de holde kaken saftig.

5

Stek midt i ovnen i cirka 60 min. Sjekk med en trepinne i midten når røren har satt seg. Avkjøl på rist.

6

Server gjerne med iskrem

Forrige

Shashlik – grillspyd som i Usbekistan

Gaggan kommer tilbake til Oslo!

Neste

Legg igjen en kommentar