Gaggan kommer tilbake til Oslo!

Det var en dundrende suksess da Gaggan besøkte Oslo i slutten av september i fjor. Etter å ha hatt en tredagers kitchen takeover på restauranten Der Pepperen Gror, der nærmere 350 personer fikk smake retter hentet fra restaurantene til den indiske kokken Gaggan Anand, har han faktisk ønsket seg tilbake. Han simpelthen elsket Oslo og gjestene!
Han er klar for mer! Er du?

For de som ikke kjenner til ham kan jeg nevne at hans restaurant Gaggan Anand i år ble kåret til Asias 3. beste restaurant og Thailands aller beste restaurant av Asia’s 50 Best Restaurants. I fjor havnet han på 17. plass på The World’s 50 Best Restaurants. Hvor han ender på lista når 2024-versjonen offentliggjøres i Las Vegas 5. juni, blir spennende å se. Allerede fem dager etter kåringen står han på kjøkkenet på Der Pepperen Gror i Oslo.

Men Gaggan har flere restauranter. Ms. Maria & Mr Singh er en casual indisk/meksikansk restaurant. Siste tilskudd på stammen er Gaggan at Louis Vuitton på LV The Place Bangkok.

Stjernen fra Netflix-serien Chef’s Table er i vinden, med andre ord, og da er det jo ekstra gøy at han vil tilbake til lille Oslo.

Da jeg og Terje Ommundsen fra Plah og Ahaan i Oslo kjørte Gaggen rundt i Oslo en lørdags ettermiddag uttrykte han hvor mye han hadde nådd å falle for Oslo. Han var til og med klar for å flytte til idylliske Kampen, sa han spøkefullt, men med et lite snev av sannhet, da vi kjørte gjennom gatene med små trehus. Dette var eksotisk for en som bor i storbyen Bangkok. Jeg har vært på middag i Gaggans leilighet og kan si at det definitivt ikke likner på et lite, trangt trehus på Kampen.

I fjor tok det godt over et halvt år å få til en avtale med Gaggan. Denne gangen er det Gaggan som ringer og vil tilbake til Oslo. Hvorfor takker Der Pepperen Gror-eier, Samir Sharma ja når Gaggan ringer og spør om å få komme tilbake? Tre dagers Kitchen Takeover og ca 350 gjester samt 200 på venteliste må sies å være en dundrende suksess. Kan man gjøre det igjen?
Det er enkelt, sier Samir. – Jeg vil at alle de som ikke fikk anledning til å komme i fjor, får sjansen igjen. Uttrykket «There’s no second chance» gjelder faktisk ikke på Der Pepperen Gror. Nå skal alle få en ny sjanse.
Og ikke bare det!
Det er ikke snakk om 3 dager denne gangen. Vi snakker faktisk om 6 hele dager! Gaggan Anand vil være i Oslo fom 10. juni til og med 15. juni, som blir siste serveringsdag.
Vi snakker nå om ca 700 plasser som vil bli lagt ut.
Det er han som styrer kjøkkenet slik det var forrige gang, med hjelp av hans eget team og Samirs team.
Menyen er ikke bestemt, men kjenner jeg Gaggan rett går han for en miks av sine klassikere fra alle restaurantene og norske råvarer der de passer inn. Dette er noe man må få med seg! Både for de som ikke fikk plass forrige gang, men også for oss som var heldige å oppleve den eksklusive happeningen. Jeg vet i alle fall at jeg vil prøve å få bord igjen når Gaggan kommer tilbake.

Hva kan man vente seg når en kokk av denne kaliber kommer til Oslo?
Først av alt: God og spennende mat.
Show. Ja, for Gaggan liker liv. Han liker rockemusikk og engasjement fra gjestene. I restauranten hans Gaggan Anand i Bangkok er man en del av et show som blir til utover kvelden. Musikken, maten og gjestenes engasjement avgjør hvordan kvelden blir.

Les mer: Slik er det å spise på Gaggans restaurant i Bangkok

Folk var rett og slett over seg av glede for å få oppleve dette sist Gaggan gjestet Oslo. Klarer vi å skape samme liv i juni? Det tror jeg!

Sist gang ble plassene revet bort på noen få minutter. Ja, du leste riktig. Over 300 plasser gikk unna på rekordtid. Det er som om når det legges ut billetter til en konsert med en stor artist. Akkurat slik er det når en av verdens beste kokker kommer til Oslo også. Dette er noe folk vil få med seg.

Billettene legges ut den 15. mai klokken 11:00:
Priser:
(Meny: mandag-onsdag: 2500 NOK)
(Meny: torsdag-lørdag: 2900 NOK)
(vinpakke koster ekstra)

Hvordan booker man bord?
Så når nedtellingsklokken stopper på hjemmesiden til Der Pepperen Gror, så er det viktig å stå klar. Gjerne med flere enheter, for å sikre seg bord. Husk også å ha et kort klart for å betale depositum på 1000 kr. Følg med på SoMe-sidene og hjemmesiden til Der Pepperen Gror for mer info. De vil som sist ha nedtellingsklokken for å vise når plassene legges ut. Lykke til!

Les mer: Slik var det å ha Gaggan i Oslo i fjor

Forrige

Superenkel og digg kirsebærkake

Norges beste bartender er Felice!

Neste

Legg igjen en kommentar