Norges beste bartender er Felice!

Årets norske finale av World Class ble avholdt på Grand Hotel i dag. Vinneren går videre til den globale finalen i Shanghai i september. World Class er kanskje den aller mest kjente og prestisjefulle bartenderkonkurransen i verden. Jeg har fulgt konkurransen i 10 år og jeg tør si at nivået aldri har vært høyere enn i år. Noe også dommer og tidligere World Class-vinner, Adrian Michalcik kunne bekrefte.

De åtte finalistene skulle igjennom en smakstest og en kunnskapstest før de kunne presentere sine cocktails i to omganger. Den første: En aperitivo laget med Tanquaray 10. Oppgave nummer to: En Margarita laget med Don Julio Blanco til 100-års jubileet i 2042, altså 20 år frem i tid.

Begge omgangene bar preg av gode forberedelser og kreative løsninger hos de aller fleste. Og i sær i siste omgang kunne bartenderne bruke fri fantasi og humor for å beskrive hvordan fremtidens Margarita skulle være. Noen tok for seg de mer alvorlige sidene som bekymring for miljøet og klimaendringer, mens andre omfavnet oppgaven med kreativ bruk av humor og banebrytende metoder som drink i en tablettform og bruk av renset saltvann for å sette fokus på at vi tross alt har vann i verden, bare ikke så mye tilgjengelig ferskvann.

I dommerpanelet i år satt Adrian Michalcik, vinner av World Class Global Finals i 2022 (og eneste norske kandidat til å bli kåret til verdensmester), Olivia Hermansson (svensk World Class-finalist i 2023) og Thea Engvik (sommelier med bakgrunn fra Noma og Maaemo).

Dessverre var det ingen kvinnelige bartendere som klarte å kvalifisere seg til finalen i år. De åtte finalistene var:

Magnus Thune, Guilty i Bergen.
Emanuele Martucci, Sommerro.
Szymon Korzeniowski, frilans bartender
Felice Capasso, Sesto Senso Academy i Oslo
Eivind Bergo Berg-Hanssen, Britannia i Trondheim
Stavros Patoucheas, Sommerro i Oslo
Daniel Pappa, Svanen i Oslo
Marek Novak, Grand Hotel i Oslo.

Vinneren av Tanqueray 10-konkurransen var: Felice Capasso fra Sesto Senso Academy i Oslo.

Vinner av Don Julio-konkurransen: Marek Novak, Grand Hotel i Oslo.

Felice Capasso, Sesto Senso Academy i Oslo

Men den viktigste prisen: Norges kandidaten i World Class 2024 og Norges beste bartender 2024: Felice Capasso fra Sesto Senso Academy i Oslo. Gratulerer!

Hans napolitanske presentasjon av aperitivoen var en herlig fremførelse av hva en aperitivo skal være: Nemlig å ikke drikke eller spise med en uvenn. Aperitivo deles mellom venner.

Fremtids-Margaritaen inneholdt jordskokk , sur-kirsebær og stikkelsbær for å bruke ingredienser som finnes i Norge. Med klimaforandringene vil agaveplanten få mer jordtoner i fremtiden. Cocktailen ble servert i et glass fra Svev (utviklet av bartendere ved Svanen og Tjeld) med et KI-generert kunstverk som viste dommerenes personlighet.

Forrige

Gaggan kommer tilbake til Oslo!

Hvem blir kåret til verdens beste restaurant?

Neste

Legg igjen en kommentar