Beetello tonnato

Det er ingen vitello tonnato. Stemmer. Det er ikke det, men smaken er lik. Kanskje vi heller må kalle den barbabietola tonnato, da barbabietola betyr bete på italiensk? Komplisert. Da må vi ty til engelsk pg et tips jeg fikk fra en venn: Beetello Tonnato! Kult navn på en vitello tonnato uten kjøtt. Takk!

Uansett. Dette er en rett som smaksmessig minner masse om den berømte Piemonte-retten vitello tonnato (kalv og tunfisksaus).

Min rett inneholder også tunfisk, så det er også en rett for pescetarianere.
Tunfisksausen er mild og deilig og for de som kjenner den klassiske retten vitello tonnato, er ikke denne varianten ukjent.
Bakte og stekte beter med tunfiskdressing er egentlig den korrekte beskrivelsen på retten du her får servert.

Les mer: Oppskrift på min vitello tonnato

Bakte, skrelte rødbeter klare for steking.

I stedet for kalvekjøtt har jeg brukt bakte beter som jeg så har stekt på samme måte som et stykke godt kjøtt, med smør, hvitløk og urter til hinnen har fått en deilig smak. Bakingen gjør at rødbeten taper væske og får en fastere konsistens. Det er dette jeg er ute etter. Kokt rødbete vil ikke gi samme resultat. De er for «vannete»

Se etter denne boksen i større supermarkeder. Meget bra kvalitet. (Hell av oljen før bruk)

Fordi rødbeter er søte i smaken, lager jeg tonnato-kremen syrligere enn når jeg bruker kalvekjøtt. Kombinasjonen blir magisk, dere. Jeg må si at dette er noe av det beste jeg har smakt. Mannen min er enig. Vi savnet ikke kjøtt i det hele tatt, for rødbetene har den perfekte konsistens og smak til å «lure» deg til å tro at du spiser kjøtt.

Som nevnt, denne oppskriften ble særdeles vellykket. Det tar tid å bake rødbeter i ovnen. Mitt tips er å gjøre det kvelden før eller i helgene. Selve stekingen av rødbetene tar du rett før servering.

Her får du oppskriften på det som foreløpig er årets beste oppskrift.

Beetello tonnato

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 2

Ingredienser

  • Rå rødbeter med skallet på. 3 store er mer enn nok for to personer. Velg lik størrelse på betene for da blir de møre på samme tid.
  • 1 boks kvalitetstunfisk (hvit tunfisk eller bonito del norte).
  • 3-4 ss god majones
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 dryss flaksalt
  • bittelitt kayennepepper eller chilipulver. (retten skal ikke være sterk, men du skal fremheve smakene)
  • kapers
  • salvieblader
  • 1 fedd fersk hvitløk
  • smør og nøytral olje til steking (vær raus med smøret)
  • flaksalt
  • god olivenolje

Slik gjør du

1

Pakk en og en rødbete i bakepapir og knytt igjen med mathyssing slik at pakken er tett. Du kan bruke aluminiumsfolie, men unngå det hvis du kan.

2

Sett ovnen på 180 grader og bak rødbetene til de er møre. Kjenn med fingrene når du klemmer rundt betene for å avgjøre om de er møre. De skal gi skikkelig etter. Denne bakeprosessen kan ta flere timer og skallet skal krympe på grønnsakene når de er ferdige.

3

Når betene er ferdigbakte tar du av papiret og lar dem kjøle seg ned litt. Skrell dem med en kniv.

4

Varm en panne og tilsett noen spiseskjeer med nøytral olje. Tilsett en god porsjon smør, noen salvieblader og et hvitløksfedd. Stek rødbetene på alle sider (ja, jeg vet at rødbeter er runde, men gjør så godt du kan). Rødbetene skal ha en liten stekeskorpe når du er ferdig med stekingen. Øs over smør og olje fra panna under steking.

5

Legg rødbetene på en rist og la dem "slappe av" før du skjærer tynne skiver og legger på et fat.

6

Bland tunfisk (hell av oljen), majones og kayennepepper. Bruk stavmikser for å få en glatt og fin krem.

7

Når du har lagt rødbeteskivene på et fat heller du litt god olivenolje over. Dryss litt flaksalt over og legg klatter av tunfiskkremen på toppen. Dryss rikelig med kapers over retten samt noen små salvieblader. Servér.

Forrige

To nye steder i Barcelona

HellesKitchen samarbeider med Grøstadgris

Neste

Legg igjen en kommentar