Vaktler med blodappelsinglaze og pistasjnøtter

Vaktler er så enkelt å lage og så enkelt å nyte! Jeg hamstrer når jeg kommer over det på Bondens Marked. Nå røyk siste pakke fra fryseren i helga. 2 vaktler per person er veldig bra.

Jeg liker å gni dem inn med masse salt, pepper, kardemomme og ingefærpulver. Jeg steker dem noen minutter i pannen med litt nøytral olje slik at de får en skorpe, og så ettersteker jeg dem i midt i ovnen med grillen på i 10 minutter på 250 grader. Da er de perfekt rosa i midten og sprø på overflaten.

 

Denne gangen serverte jeg dem med en blodappelsinglaze, pistasjnøtter, bulgur og en herlig salat.

L1070811

Slik lager du blodappelsinglazen:

Press saften av 4 blodappelsiner og ha saften over i en gryte. Tilsett 2 hele stjerneanis og en kanelstang. Tilsett 2 ss brunsukker og 1 ss honning. Kok inn til du har en tykk og fin konsistens. Ta ut stjerneanis og kanelstang. Dette heller du over vaktlene etter at de er ferdige i ovnen. strø masse grovhakket pistasj over.

Slik lager du bulgur:

Finhakk en stor sjalottløk og la den mykne i litt olje og et dryss salt i en panne på middels varme. Vask bulguren slik du gjør med ris og sett over på komfyren med vannstand slik du koker ris. Ha løken i bulgurkjelen. La koke på middels varme til kornene er myke og vannet har forsvunnet. Tilsett hakket pistasjnøtter og gjerne et lite dryss av krydderblandingen ras el hanout. Oppskrift på salat med blodappelsin og fennikel får du her.

Herlig salat

L1070823

 

Forrige

Hjemmelaget persillepesto

Langstekt svinenakke med chorizo, pinjekjerner og hvite bønner

Neste

Legg igjen en kommentar