To kule ketchuper!

Ketchup lager du enkelt selv. Og trodde du at ketchup kun kan lages av tomater, ja, da tar du feil. Jeg elsker å lage spennede tilbehør til grillmaten, og ketchup er en selvfølge. Jeg lager tomatketchupen selv på under 30 minutter. Den er perfekt til en saftig burger. Og siden tomat er en frukt, og ikke en grønnsak, ja da tar jeg like gjerne å lager ketchup av en annen frukt også: Aprikos! Aprikosketchup smaker fantastisk til krydrede pølser.

Slik lager du tomatketchupen min:

ketchup

Du trenger:
1 boks tomater
1 fedd hvitløk
1 ss grovhakket ingefær
4 ss honning
4 ss brunsukker (vanlig sukker kan brukes)
3 ss hvitvinseddik
4 ss tomatpuré

I en gryte tilsetter du sukker, honning, ingefær og tomatpuré. Dette smelter til en slags klissete konsistens. Så heller du på eddik og rører. Tilsett tomatene og senk temperaturen til medium minus. La stå i ca 20 minutter med lokk på. Ta frem stavmikseren og kjør til en fin saus. Kjøl ned og ha på spruteflaske.
Vil du ha litt hete til ketchupen din, tilsetter du chili fra starten.

Aprikoser
Aprikoser

Slik lager du aprikosketchupen min:

Du trenger:

1 kurv aprikoser

1 vaniljestang

1 s grovhakket ingefær

1 liten stimmel sitronskall (kun det gule)

2 ss hvitvinseddik

1 dl vann

4 ss honning

4 ss sukker

 

Del aprikosene og ha i en gryte med vannet og de andre ingrediensene. vaniljestangen deler du i to på langs. Kok opp og la dette småkoke i ca 20 minutter under lokk. Ta ut vaniljestangen og kjør resten til en fin saus med en stavmikser. Kjøl ned og ha sausen over i en spruteflaske. Nydelig tilbehør til hotte pølser, kylling, and og svinekjøtt.

Hjemmelagde ketchuper.
Hjemmelagde ketchuper.
Forrige

I luften med Gordon

Perfekte hamburgerbrød

Neste

Legg igjen en kommentar