Perfekte hamburgerbrød

Jeg har bakt hamburgerbrød mange ganger, men jeg får det ikke helt til. Det ender opp med å bli mer rundstykke enn hamburgerbrød. Jeg har lett lenge etter den perfekte måten å lage et mykt og deilig hamburgerbrød på. Endelig har jeg funnet en oppskrift som fungerer som den skal. Jeg har ikke laget denne oppskriften selv. Den er fra Comme Ça restaurant i Los Angeles og er så bra at den bare må deles!

Deigen er klissete og egner seg til å lage i en kjøkkenmaskin. Dessuten bakes hamburgerbrødene med et fat vann i bunnen av ovnen, altså med damp.og deigen er en slags brioche, med egg, melk og smør.  Ja, ja. Funker det, er det ikke så mye å lure på!L1020571

Her er oppskriften:

Nok til 8 brød

1 dl kulturmelk (mitt bidrag til oppskriften)

2 ss tørrgjær

1 1/2 ss sukker

2 store egg (et til pensling og et i deigen)

800 ml / 420 g siktet hvetemel (jeg brukte siktet speltmel med stort hell)

1 1/2 ts salt

2 1/2 toppede ss smør

Sesamfrø (sorte og hvite hvis du vil)

 

1. I en bolle blander du 2,5 dl lunkent vann, melk, sukker og tørrgjær. La dette skummel litt. Dette tar ca 5 minutter.

2. Pisk et egg i et glass.

3. Ha siktet mel og salt i en bakebolle. Tilsett smøret og knikk det inn i melet med fingrene slik du gjør med paideig. Sett på kjøkkenmaskinene og spe med gjærblandingen. Tilsett egget. La kjøkkenmaskinen gå i ca 10 minutter til deigen er klebrig og elastisk. Sett plast over bakebollen og sett den et sted med litt varme. Badegulvet er perfekt hvis du har varmekabler. La deigen heve til det dobbelte. Dette tar alt mellom 1-2 timer.

4. Ta deigen ut av bollen og del i 8 emner. Trill boller av deigen og legg dem på en bakeplate med bakepapir på. De skal heve en times tid til, så sørg for at de har nok plass til å breie seg på.

5. Varm ovnen til 200 grader, varmluft og sett en langpanne med varmt vann i bunnen av ovnen. Pensle brødene med det siste egget (1 egg + 1 ss kaldt vann) og strø over sesamfrø. Sett hamburgerbrødene inn og bak i ca 15-18 minutter til de er gylne og gir fra seg en hul lyd når du banker på bunnen av dem. Avkjøl på rist.

Nå har du deilige, luftige brød som er perfekte til hamburgere.

Myke, deilige og perfekte hamburgerbrød
Myke, deilige og perfekte hamburgerbrød

 

Forrige

To kule ketchuper!

Ylajali Food Truck

Neste

Legg igjen en kommentar