Ylajali Food Truck

Fikk en skikkelig kul mail fra Diners Club i dag. Dette er noe du bare må krysse av i kalenderen og få med deg.

Even Ramsvik med Nordens første gourmet food truck. 
I midten av september ved lunsjtider kommer «Street food by Diners Club» til Oslo. Ylajalis sjefskokk Even Ramsvik har tatt utfordringen om å tolke street food fra et lokalt perspektiv, og skal ved hjelp av en food truck introdusere Osloborgere for en spennende kombinasjon av fine dining og street food – til en rimelig penge.

Even Ramsvik
Even Ramsvik

Konseptet «Street food by Diners Club» har som mål å ta fine dining ned på gateplan i Nordens største byer. Dette skjer gjennom samarbeid med noen av de nordiske landenes aller beste kokker, og i Norge og Oslo er det Even Ramsvik som står for matopplevelsen fra 16. til 20. september. Sjefskokken på Ylajali testet kokkeyrket allerede som 13-åring, og har bakgrunn fra blant annet Gastronomisk Institutt og Kokkelandslaget. I vinter ble han belønnet med sin første Michelin-stjerne. Gjennom høstens street food-konsept skal Ramsvik skape en helt ny meny som kombinerer fine dining med street food-mentalitet og lokal inspirasjon.

 

Besøker Nordens hovedsteder
I tillegg til Oslo vil konseptet besøke Helsinki, København og Stockholm i løpet av august og september. I Helsinki vil Henri Alén fra Muru Dining stå for menyen, mens Victor Wågman og Samuel Nutter fra Bror og tidligere Noma lager mat i København. I Stockholm vil Mathias Dahlgren kjent fra restauranter som Matbaren, Matsalen og Matbordet ha ansvaret for å servere fine dining fra en food truck. Felles for alle kokkene er at de representerer kreativ og nytenkende kokkekunst.

– Norden har et godt og stadig voksende tilbud innen fine dining, samtidig som det hele tiden dukker opp nye steder som fokuserer på litt enklere men spesialiserte retter, slik som burgere og meksikansk mat. Kombinasjonen som «Street food by Diners Club» representerer er noe nytt innen bransjen, og det blir helt klart en spennende utfordring både å sette sammen meny og lage mat i uvante omgivelser, sier Ramsvik til Diners Club.

Her finner du food trucken ”Street food by Diners Club”:
• 26.-30. august – kokk Henri Alén fra restaurant Muru Dining i Helsingfors
• 2.-6. september – kokk Mathias Dahlgren fra restaurant Mathias Dahlgren i Stockholm
• 9.-13. september – Victor Wågman og Samuel Nutter fra restaurant Bror i København
• 16.-20. september – Even Ramsvik fra restaurant Ylajali i Oslo

Forrige

Perfekte hamburgerbrød

Pop-up-restauranter – det hippeste i London denne sommeren

Neste

Legg igjen en kommentar