«Sous vide», step-by-step

Har du hørt om «Sous vide»? Det er en teknikk som går ut på å tilberede matvarer i vakum for så å legges i vann som har en bestemt temperatur. Liker du at f.eks. oksekjøttet ditt har en kjernetemperatur på 56-58, da legger du kjøttet i vann med den temperaturen. Liker du at kjøttet ditt ved 62 grader? Ja, da legges kjøttet i vann som holder den varmen. Det du må huske, er at du må presse mest mulig luft ut av plasten. Har du en vakummaskin, fikser du dette uten problemer. Et tips er å få slakteren din til å vakumpakke stykket du kjøper. Da er det ferdig til å legges i vann med en gang. Da må du huske å krydre kjøttet godt før du legger det på grillen eller i pannen.

Tenk så raktisk dette er når du har et kjøttstykke med forskjellig tykkelse (som f.eks indrefilet av okse). For å unngå at deler av kjøttet blir tørt og andre deler blir for rått, tilbereder du det «Sous vide».

Se så flott kjøttet blir! Kjøttet er jevnt stekt over det hele.
Fjern plasten, tørk av kjøttet, ha på salt og grill eller stek i noen minutter på hver side.
Varm vannet til 56-58 grader. Bruk elektronisk termometer. Blir det for varmt, tar du av vann og fyller på kaldt vann. Temperaturen skal ikke overstige 56-58 grader. La gryta stå på laveste innstilling. Følg jevnlig med. Kjøttet skal ligge i vannbad i min. 1 time.
Rull tett i flere lag plastfolie for å få ut maksimalt med luft..
Forrige

tomatgelé med sitron og mynte

Chez Dumonet

Neste

Legg igjen en kommentar