Sorte bønner med chorizo og andre godsaker

Sorte bønner har jeg aldri selv prøvd å tilberede. De er supersunne og proppfulle av antioksidanter. De finnes ferdig kokte på boks, men jeg ville vanne dem ut og koke dem selv. Jeg la dem i vann over natten i kjøleskap og så kokte jeg dem i to timer.

Jeg lagde en deilig middagsrett av bønnene der jeg kombinerte bl. a chorizo, paprika, tomater og en rå eggeplomme. Egget kremet den deilige retten som smakte aldeles nydelig. Lyst å prøve?

IMG_0609

Dette trenger du:

Sorte bønner (ferdigkokte fra boks eller hjemmekokte).

Fersk chorizo

paprika skåret i biter

cherrytomater, delt i to

sjalottløk

hvitløk

fersk timian

Chili etter smak

sopp. Jeg brukte asiatisk enoki-sopp

sukkererter

eggeplomme

Surr løk i litt olivenolje til den blir myk. Så tilsetter du chorizo og litt pepper. Tilsett litt fersk, finhakket chili og hvitløk. Så tilsetter du tomater og paprika, timian og sukkererter. Salte og pepre etter smak. Bland inn bønner og anrett på tallerkner sammen stekt sopp og en eggeplomme på toppen av hver rett.

En super rett som smaker masse!

Forrige

Kjapp gryte med kylling og spicy pølse

Rock’n Roll-øl

Neste

Legg igjen en kommentar