Sommerens spiseopplevelser i Barcelona

Sommerferien er over for min del. Like trist hvert år, men jeg vet at jeg kommer tilbake til byen i mitt hjerte. Barcelona ligger der og mens jeg er borte dukker det nye steder opp som jeg kan prøve neste gang jeg er i byen.

Jeg går ikke bare på nye steder. Jeg går også på steder jeg har vært før som jeg bare mååå tilbake til, og jeg går også på gamle steder som ikke er nye, men som er nye for meg.

Casa Almirall er et slikt sted. Det har ligget der siden 1860, så nytt og trendy er vel ikke beskrivelsen. Dette er et unikt sted midt i den mest hippe delen av Raval. På et hjørne ligger baren – som ikke har helt logiske åpningstider. Vi hadde flaks denne gangen, for hvor mange ganger har vi ikke gått forbi en lukket fasade. Dette er et av Barcelonas eldste serveringssteder.
Vi går inn for et glass og oppdager også at de har en liten tapasmeny.

En liten matbit til drikken er alltid lurt i varmen og vi bestiller chistorra (nord-spanske, tynne paprikapølser). Vi forventer ikke at disse er noe særlig. Baren er på en måte litt rufsete og mat er ikke det jeg tenker de kan. Men der tar jeg feil. Etter et kvarter kommer små skiver brød med perfekt tilberedt chistorra.

På Casa Almirall sitter herremenn og leser bok og tar et glass. Noen sitter å ser på gatelivet utenfor og så har du oss, turistene, som er over seg av fryd over å først ha besøkt denne barene etter snart 60 besøk i Barcelona. Aldri for sent.

Les mer: Tapasbar med historie i veggene. La Cova Fumada er et must.

Picasso was here

Els Quatre Gats er et annet historisk sted. Picasso hang her. Han har til og med tegnet en del av menyene der samt et stort bilde av eieren på en tandemsykkel. Nå er det kun asiatere på Els Quatre Gats som tar selfies.

Da vi var der hadde vi vært på en strålende utstilling på Picassomuseet der utstillingen Picasso’s Kitchen går frem til 30. september. Det var helt naturlig for oss å ta en tur innom Els Quatre Gats etter dette. Det ble et glass vermut klokken 11:00 på formiddagen, men det er jeg sikker på at var helt naturlig i tiden da Picasso og gjengen hang der også. Innafor.
Jeg tviler på om dette er stedet å spise mat. Gjør det så med åpne øyne og sett pris på de flotte omgivelsene, for vakkert er det her.

Les mer: Her spiser du sprellfersk fisk i Barcelona. Besøk det nyrestaurerte Sant Antoni-markedet.

Hver gang – uansett årstid. Mendizabal i den mest rufsete delen av Raval er et sted jeg alltid sitter og tar et glass.  Baren er et hull i veggen og du kan henge der hvis du vil, eller du kan sitte inne i kafeen bak. Jeg pleier å sitte på utebordene på andre siden av gata.

Joanet på Pl. de Sant agustí Vell i Ribiera er også et sted vi vender ofte tilbake til. Til frokost får du små, søte panner med rørte egg tilsatt chorizo. Til lunsj får du hjemmelaget tapas eller retter til en billig penge. Dette er et av de får gjenværende familiestedene i området da de fleste jages ut av kommersielle storaktøren som Starbucks og det som verre er. De har fire utebord og det er ofte kø for å få et av dem, så sjekk at ikke noen står og venter før du setter deg.

Les mer: Guide til fem fine vinbarer i Barcelona

Mano Rota er et ganske nytt og populært sted. Det ligger i El Poble Sec – ikke langt fra den sjarmerende tapasbarer Quimet Quimet. Her får du moderne retter og går du her til lunsj kan du spise veldig bra til en rimelig penge. De fleste steder har «dagens meny» for 20–30 euro inkl drikke og det er verdt å teste ut.

Jeg gikk for meny og Erik valgte al a carte da vi var på Mano Rota. Dert var veldig mye mat og det aller meste var veldig godt. Erik var ikke så fornøyd med pattegrisen for den var litt seig i skinnet. Men kjempetacoen med blekksprut var en stor suksess., Jeg hadde nydelige retter som kylling – Peking Duck Style og en deilig rett med blomkål på tre måter.

Dessert ble det også. Jeg hadde en frisk bærsuppe og Erik hadde buñuelo av aprikos. Så spennende og godt. Mano Rota har også et veldig godt vinutvalg og når de har vin fra produsent Oriol Artigas, ja da bestiller man vin derfra.

Endelig fikk Erik vært med på Bar Cañete. Jeg har vært der før og det er et fyrverkeri av en restaurant. Du må booke bord. Det går ikke uten. Så populært er det. Ja, det er mye turister her, men også mange lokale. Sørg for å sitte i baren og se på samspillet mellom de svært dyktige folkene som jobber der. maten er fabelaktig og de lager en utmerket versjon av La Bomba, selv om den er svært forskjellig fra La Cova Fumadas original. Likte Erik seg her? Han elsket det!
Les mer om Bar Cañete her.

Bonusrett for stamkunder. Fantastisk tomattaco på Dos Palillos.

Dos Palillos har jeg nå vært på fire ganger og i sommer var jeg tilbake i baren (der man ikke trenger å bestille bord) sammen med Erik, som aldri har sittet i baren før. Her kan du bestille al a carte. Jeg blir kjent igjen og får derfor en ekstra rett gratis. Så snilt av dem:)

Dos Palillos er en michelinrestaurnt midt i Raval. Fasaden ser ikke ut som noen stjernerestaurant akkurat. Kjøkkensjefen jobbet på El Bulli i 10 år.

Maten på Dos Palillos er mildt sagt variert. Her får du glassmaneter, sjøpølser og tang. Men når en michelinkokk tilbereder retter som dette kan du banne på at de er svært smakfulle.

De er gode på gyoza og andre dumplinps, grillet kjøtt og andre deilige retter med asiatisk twist. Gå der. Det er mitt beste tips. Gyoza bar i Barcelonas Chinatown (som egentlig bare er en drøss med kvartaler med asiatiske butikker og restauranter) serverer utmerkede gyozas. Du finner stedet ved Triumfbuen på vei opp til Plaça de Tetuan (C/Roger de Flor). Gyozaene lages for hånden foran deg og kvaliteten er bra. Litt sloppy presentasjon, men så lenge maten er god er det greit. Billig. 10 euro for en porsjon gyoza og to øl.

Clasico i El Born ligger tvers overfor Paradiso (en av byens beste cocktailbarer) og Pastrami Bar (som i disse dager skifter navn til Rooftop Smokehouse bar) er et superhyggelig frokoststed. Deilig kaffe og et imponerende utvalg bakervarer. De lager også empanadas selv og har mange varianter.

Min favorittfrokost her er cafe con leche og croissant med ost og skinke. De har kun to små utebord, så vær kjapp. Inne er det også koselig.

Pakta er en michelinrestaurant drevet av Albert Adrià i området de kaller El Barri. Dette er en Nikkei-restaurant (dvs en blanding av japansk og peruviansk mat). Jeg spiste på Pakta sist i 2014 og mye er forandret siden den gang. Det var på tide å dra tilbake og prøve maten. Nå kan du velge a la carte. Det kunne du ikke tidligere.

Er du på Pakta for første gang anbefaler jeg deg dog å prøve en av menyene for å få den perfekte sammensetningen. Menyen nå er inndelt i japansk og peruviansk del, men også en blanding mellom disse to, altså det man kaller Nikkei.

Erik og jeg velger fra menyen og får den ene fabelaktige retten etter den andre.

Serveringen går vel fort etter vår smak, men det til side, vi spiste et fantastisk måltid.

Dette var årets opplevelser. Sørg for å få med deg mine beste tips til Barcelona som er samlet her

August er feriemåned i Barcelona og derfor har mange steder stengt. Sørg for å sjekke åpningstider på hjemmesidene til de forskjellige stedene før du tar turen.

Forrige

Bringebær-friskus

Utfordret av Nomas nye meny

Neste

Legg igjen en kommentar