Fysen på fisk? Bli med til Barcelonas flotteste matmarked

Vi har lenge ventet på at Sant Antoni-markedet skulle åpne igjen. Det flotte bygget har vært under oppussing i årevis og matmarkedet har holdt til i et midlertidig brakkebygg rett ved.

Nå har alle fått flytte «hjem» i den luftige, supermoderne og godt tilrettelagte markedshallen. Skal si det har blitt fint!
Vi gikk flere turer innom markedet da vi var i Barcelona i sommer. Litt for å kjøle oss ned, men selvsagt også for å se på de flotte produktene. Nyplukket sopp, kjøtt av ypperste kvalitet, fersk fisk og levende skalldyr. Dette får vi dessverre ikke til i Norge. Det blir sett på som snobberi å kjøpe god mat og så lenge pris er det eneste som spiller inn når nordmenn flest handler inn, vinner ikke kvalitet og godt utvalg.

Det gjør meg deppa.

Det som ikke gjør meg deppa er at inne i Sant Antoni-markedet ligger det en restaurant som serverer sprellfersk fisk og skalldyr til en meget vennlig penge. Etter å ha mesket oss med alskens godt fra havet til lunsj en av dagene, måtte vi tilbake siste feriedag for å få med oss nok et fantastisk måltid. Slike steder vokser ikke på trær – til og med i en matby som Barcelona. Tidligere har jeg skrevet om vår lille perle når det kommer til god fisk og skalldyr. El Racó de mariner flyttet fra havnen i Barceloneta (bak sperringen inne på havnevesenets område) til utkantstrøk for en tid tilbake. Nå holder de til ved Port Forum, som er et stykke ut av sentrum og en lunsj kan derfor ta mesteparten av en dag.

Sant Antoni-markedet

Vi har lenge vært på leting etter en bra fiskerestaurant i sentrum siden El Racó de Mariner flyttet. Og nå har vi funnet stedet!
Altså: inne i markedet ligger Casa Blanca. Ja, de lå i den midlertidige markeds-brakkebyen også, men nå er de på plass i den nye markedshallen.

For den som har besøkt Barcelona og markedshallen La Boqueria kan jeg si en ting: Dropp det. Der er det tjuvradder, turister og overprisede kjetringserveringssteder. Satt på spissen, altså.
Det finnes ikke sjarmerende og det er like lite autentisk katalansk som Rambla’n.

Barcelona har mathaller i alle bydeler og besøk heller disse når du skal se på flotte råvarer og autentiske caféer og spisesteder. Der de lokale går, der kan du sette deg ned. De finner seg ikke i tull og fjas.

På Casa Blanca finner du lokale gjester og selvsagt noen turister som har latt seg friste av fat med skalldyr og fisk som bæres ut fra det åpne kjøkkenet. Det gjorde vi også.

Det er køsystem og eieren fører deg bort til første ledige bord. Er det stappfull og kun firemanns-bord ledig vil du bli spurt om det er greit å dele med andre. Det kan du selv avgjøre.

Hva har de så på menyen? Ferske skjell, reker, sjøkreps, fritert fisk, akkar, blekksprut, fiskesalater og ikke minst fersk fisk. Du kan få et stykke piggvar med grønnsaker for 13 euro. Det samme gjelder sjøtunge og annen fersk fisk. Det er så billig!

Erik og jeg bestilte skjell, sjøkreps og grillet piggvar (servert på beinet) første gang vi er der. med vann, brød og en flaske utmerket vin kom regningen på litt over 50 euro. Sjøkrepsene er grillet slik at de akkurat er ferdige. Saftige og søte med et dryss havsalt.

Skjellene er dampet og ligger i den herligste kraft. Fisken er perfekt tilberedt og kjøttet kan dras av beinet uten problemer. Dette er pur lykke, folkens! Det blir ikke bedre!

Markedet er åpnet mandag til og med lørdag fra 08:00 til 20:00.

Forrige

Peppersaus til krabbe

Fem herlige vinbarer i Barcelona

Neste

Legg igjen en kommentar