Fem herlige vinbarer i Barcelona

Barcelona har vinbarer for en hver smak. Noen er rene drikkesteder, andre er vinbarer hvor du like gjerne går for maten som for vinen. Noen er spesialister på naturvin mens andre har et bredt utvalg av både naturlige og konvensjonelle viner.

Jeg har en lang liste over vinbarer som jeg vil besøke i Barcelona. Jeg når aldri mer enn to nye per besøk selv om intensjonen er å komme igjennom hele listen. For hver gang jeg kommer til byen har det åpnet et nytt sted som føres på listen.
Hvorfor kommer jeg ikke lenger enn et par nye steder per Barcelona-tur, da? Fordi de fleste stedene er så fordømt hyggelige og derfor blir det helaften. That’s why.

Les mer: Mine favorittsteder i Barcelona. Stor guide.

Vinbarer er også et godt alternativ til restauranter. Man har ofte spist en stor lunsj på dagen, og da er det ikke mengder med mat man trenger om kvelden. Slik er det i alle fall for oss. Vi liker et glass god vin og en matbit eller to.

BAR BRUTAL

Jeg har et par favoritter fra før. Bar Brutal i Born er en av dem. Stedet, som har flere avdelinger og til tider veldig god mat har nok byens aller beste utvalg av naturviner.  «Bibelen» deres er tykk som en god gammeldags telefonkatalog og vinkjelleren er stappfull av godbiter fra hele verden som kan være vanskelig å få tak i andre steder.

Bar Brutal er et flott sted, men de siste årene har det blitt veldig kommersielt. Bra at naturvin når ut til flere, men problemet er at det nå kommer folk dit som ikke er klar over at det er sted der det kun serveres naturvin. De kommer fordi stedet er kult og de vil heller drikke øl, for de liker ikke naturvin, og da har man jo egentlig ikke lykkes helt. Uansett. Jeg må alltid innom og ta et glass og gjerne ta en prat med «gale» Nuria som er en av de beste sommelierene jeg vet om.
Bar Brutal skifter utvalget av vin på glass hver uke. Utvalget er veldig bra og i alle prisklasser.

Les mer om Bar Brutal her.

Gresca i Carrer de Provença er en annen perle.
Maten er ufattelig god. Nå hadde jeg en rett som besto av karamellisert aubergin og poppet bokhvete. Den var til å besvime over. Det samme var kalvetartaren som var rørt med olivenolje og sitron. Vinutvalget er også fabelaktig. Dette er et sted man definitivt går for å spise i kombo med å drikke god vin. Bra utvalg på glass og flaske.

Les mer om Gresca her.

L’anima del vi i el Born er en fransk naturvinbar med franske småretter som charcuterie, paté og oster. De har et spennende, men også et ganske sært utvalg av viner. Mye på glass, men også stort utvalg av vin på flaske.

Stemningen er rolig og koselig og stedet passer for en koselig date. Stor kontrast til Bar Brutal, (som ligger rett rundt hjørnet) som er et sted med mer liv.

Anna og Natalia.

Bar Salvatge i Gracia er en av mine nye favoritter. Anna Pla – som er en av medeierene, og hun jobbet tidligere på Bar Brutal. Jeg kjenner henne igjen derfra. Hun kan vin. Det er i alle fall helt sikkert!

Dette er også et naturvinsted og det geniale her er at du kan få naturvin på tap. Jepp! De har en vegg av tappekraner med oransje, røde og hvite viner i alle prisklasser og stiler.

Utvalget av vin på flaske er imponerende og du kan handle med deg vin hjem også.
Erik og jeg bestilte hver vår fjøl med oster og skinker/pølser. Jeg er ostetypen, mens Erik liker best kjøtt. Begge var fenomenale! Osteutvalget var nøye utvalgt og superspennende.Bar Salvatge er en nabolagsbar i den hyggelige bydelen Gracia.  God stemning og en fin blanding av lokale og tilreisende.

Stefano Fraternali på Garage Bar

Garage Bar (Calabria 75) i trendy San Antoni er siste tilskudd på naturvinfronten i Barcelona. Stedet åpnet i mai og ligger i en gammel garasje. Italieneren Stefano Fraternali driver baren og vinimport.

Da jeg og Erik var det vanket det det ene prøveglasset etter det andre foruten det vi hadde bestilt. «Dere må prøve denne… og denne…» Det ble en real fest, kan jeg røpe.

Maten på Garage Bar er fantastisk, så her kan man trygt gå for et helt måltid. Musikken er ekte rock n’roll, og det er befriende deilig, da de fleste andre stedene driver med mye rart innenfor musikkfronten om dagen.

Forrige

Fysen på fisk? Bli med til Barcelonas flotteste matmarked

Pulpo ala gallega

Neste

2 kommentarer om “Fem herlige vinbarer i Barcelona”

  1. Hei! Hvordan booker du bord på Gresca? Finner kun telefonnummer. Er det nok å reservere samme dag? Digger Barcelona-tipsene dine 🙂

    Svar
    • Hei på deg! Du, ja, dert er faktisk litt trøblete. Vi endte opp med å gå innom dagen før og bestille bord. Gikk fint det. De har av en eller annen grunn feil nummer på alle sine sider. Dusteopplegg.God tur, da! Hyggelig å høre at tipsene faller i smak. Har en del saker som ikke er lagt inn i Best of-saken min fra i sommer, så hvis du ikke har fått med deg dem, kan du bla deg nedover på saker jeg har publisert den siste måneden:>)

      Svar

Legg igjen en kommentar