Pulpo ala gallega

Den enkleste retten du kan lage i sommer er Pulpo ala gallega – blekksprut, potet, olivenolje og røkt paprika. Jeg elsker slik mat og bestiller det alltid når jeg kommer over det. Det er en typisk rett fra Galicia i Nord-Spania, men du får den over hele Spania. Ja, du får den over hele verden og jeg har faktisk fått en av de beste i Stockholm på restaurant «Grodan».

Synes du blekksprut er ekkelt? Det må du bare komme over. Liker du f.eks hummer er god blekksprut lett å sammenlikne med. I Oslo får du kjøpt vakumpakket blekksprut fra Galicia på Vulkanfisk. Den er av ypperlig kvalitet.

Benytt sjansen nå når potetene er så gode. Bruk herlige nypoteter og kok dem forsiktig i skiver til de er skikkelig møre. Damp av i dørslag og dander dem på et stort fat. Strø over flaksalt og røkt paprikapulver. Hell masse god olivenolje over (Extra Virgin). Blekkspruten kan brukes slik den er. Du trenger bare å skjære den i skiver. Jeg liker å tørke av den, vende den kjapt i pannen med god olivenolje for å få en sprø hinne, så skjærer jeg den i skiver. For farge og smak kan du strø litt bladpersille over retten.

 

Forrige

Fem herlige vinbarer i Barcelona

Bringebær-friskus

Neste

Legg igjen en kommentar