Peppersaus til krabbe

Det er få ting som slår norsk taskekrabbe. Det er herlig å kjøpe hele krabber, men også ferdigrensede krabbeskjell er nydelige. Vel og merke når de ikke har vært frosset.

for meg er krabbe kjappismiddag. Jeg kjøper et krabbeskjell og så har jeg enten toast og majones til, eller så lager jeg en peppersaus til. Sistnevnte skal jeg forklare om i dag.

Da jeg besøkte Singapore for noen år siden smakte jeg selvsagt den berømte Singapore Pepper Crab. Det er messy greier, men gud så godt.
Jeg liker selvsagt å vende peppersausen i hele krabbebiter, men det er mye søl og pirk. Jeg liker da heller å bruke norsk kongekrabbe eller sjøkreps. Mindre pirk og mindre søl.

Men du kan også gjøre slik jeg gjorde forleden dag: Jeg lagde peppersausen og serverte ved siden av krabben (ferdigrenset). Det var fantastisk godt!
Jeg la kjøttet fra et ferdigrenset krabbeskjell i en skål. Så skrelte jeg en agurk og fjernet den våte delen i midten før jeg skar biter av agurken og la i skålen sammen med krabben. Jeg grovhakket koriander og thaibasilikum (gir god anissmak) og strødde over. Det sammen gjorde jeg med vårløk. Jeg presset litt limesaft over salatdelen og serverte peppersausen ved siden av slik at jeg kunne krydre krabben etterhvert som jeg spiste. Det var skikkelig snadder!

Jeg er sikker på at denne også vil passe til pillede reker.

Slik lager du min peppersaus:

2 ss teriyakisaus
2 ss japansk soyasaus
1 ts finrevet hvitløk
1 ts finrevet ingefær
2 ss pepperkorn. Rist dem i pannen noen minutter og knus dem i morter. Tilsett pepper etter behov. Husk: Det skal være en peppersaus og den skal være hot.
Hakket chili etter ønske

Varm en panne og smelt 2 ss smør. Tilsett sausen og la dette boble et minutt. Nå kan du igjen smake til sausen og se om du vil ha i mer pepper.
Server til krabben.

Iki er et økologisk, japanske øl som inneholder grønn te og yuzu. Jeg elsker dette ølet! Du får det blant annet på Asian Food Market i Osterhaugsgt i Oslo.
Forrige

And på sommervis

Fysen på fisk? Bli med til Barcelonas flotteste matmarked

Neste

Legg igjen en kommentar