Annonse
Krabbe

Peppersaus til krabbe

juli 28, 2018
L1490460 1080x720 - Peppersaus til krabbe

Det er få ting som slår norsk taskekrabbe. Det er herlig å kjøpe hele krabber, men også ferdigrensede krabbeskjell er nydelige. Vel og merke når de ikke har vært frosset.

for meg er krabbe kjappismiddag. Jeg kjøper et krabbeskjell og så har jeg enten toast og majones til, eller så lager jeg en peppersaus til. Sistnevnte skal jeg forklare om i dag.

Da jeg besøkte Singapore for noen år siden smakte jeg selvsagt den berømte Singapore Pepper Crab. Det er messy greier, men gud så godt.
Jeg liker selvsagt å vende peppersausen i hele krabbebiter, men det er mye søl og pirk. Jeg liker da heller å bruke norsk kongekrabbe eller sjøkreps. Mindre pirk og mindre søl.L1490454 1080x720 - Peppersaus til krabbe

Men du kan også gjøre slik jeg gjorde forleden dag: Jeg lagde peppersausen og serverte ved siden av krabben (ferdigrenset). Det var fantastisk godt!
Jeg la kjøttet fra et ferdigrenset krabbeskjell i en skål. Så skrelte jeg en agurk og fjernet den våte delen i midten før jeg skar biter av agurken og la i skålen sammen med krabben. Jeg grovhakket koriander og thaibasilikum (gir god anissmak) og strødde over. Det sammen gjorde jeg med vårløk. Jeg presset litt limesaft over salatdelen og serverte peppersausen ved siden av slik at jeg kunne krydre krabben etterhvert som jeg spiste. Det var skikkelig snadder!

Jeg er sikker på at denne også vil passe til pillede reker.

L1490457 1080x720 - Peppersaus til krabbe

Slik lager du min peppersaus:

2 ss teriyakisaus
2 ss japansk soyasaus
1 ts finrevet hvitløk
1 ts finrevet ingefær
2 ss pepperkorn. Rist dem i pannen noen minutter og knus dem i morter. Tilsett pepper etter behov. Husk: Det skal være en peppersaus og den skal være hot.
Hakket chili etter ønske

L1490456 1080x699 - Peppersaus til krabbeVarm en panne og smelt 2 ss smør. Tilsett sausen og la dette boble et minutt. Nå kan du igjen smake til sausen og se om du vil ha i mer pepper.
Server til krabben.

L1490459 1080x680 - Peppersaus til krabbe

Iki er et økologisk, japanske øl som inneholder grønn te og yuzu. Jeg elsker dette ølet! Du får det blant annet på Asian Food Market i Osterhaugsgt i Oslo.

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: