Nye oppdagelser i Barcelona

| | , , ,

Barcelona. Byen i mitt hjerte! Jeg får en ro over meg når jeg kommer dit som jeg ikke får andre steder. Burde jeg egentlig flytte dit? Kanskje en dag.

Vel, nå har jeg vært tilbake. Denne gang på inspirasjonstur med Marit (Fru Timian) og kompis, Steffen.

Les mer: Mine favoritter i Barcelona

Dos Palillos.

Dos Palillos er et sted jeg har spist to ganger tidligere, så det er ingen ny oppdagelser. Det skal dog sies at hver gang jeg er her så oppdager jeg noe nytt. Innafor?
Når jeg har vært her tidligere har jeg spist tastingmeny. Denne gangen går vi for retter i baren der man ikke kan bestille plass. Vi er superheldige og får de siste tre plassene før hordene kommer. Folk står i kø i to timer bak oss for å overta barstolene. Snakk om flaks!
Dos Palillos er en restaurant litt utenom det vanlige. Den drives av Albert Raurich som i sin tid jobbet på legendariske El Bulli under Ferran Adrià. Stilen på maten er asiatisk tapas gjerne med litt spesielle ingredienser som sjøpølse, glassmanet og 10 sorter tang. I år feirer Dos Palillos 10 år som restaurant og i den anledning har det vært mange ekstraordinære gjesteopptredener i restauranten. Selveste Joan Roca fra El celler de can Roca, Massimo Bottura fra Osteria Francescana og Albert og Ferran Adrià er noen av de som har stått bak grytene denne våren.
Det som er gøy med denne feiringen er at man kan smake et utvalg av klassikerene fra de siste ti årene i et begrenset tidsrom. Her er det gjensyn med glassmanet-retten og andre skøyere.

Glassmanet sezuan style fra 2008

Black garlic nigiri fra 2012 og eel temaki fra 2009

Crispy chicken 2008 og cherry tomato tempura fra 2008.

Sea cucumber tempura fra 2016 og Steamed vegetable dumplings fra 2008.

Steamed prawn dumplings fra 2008 og den legendariske Nippon Burger fra 2008.

Iberian pork Gyoza fra 2008

Pork tataki med kimchi fra 2016 og Iberian pork jowl with cantonese sause fra 2009

Dessert får vi akkurat plass til og da går vi for en pasjonsfruktmochi. Lett som en pute!

Vi bestiller rare og ikke fullt så rare retter og spiser opp smitt og smule.

Ser ikke ut som en restaurant som har en michelinstjerne dette, vel?

Et nytt bekjentskap for meg er Mikkeller. Jeg har jo vært på mange av deres steder i Danmark, men ikke i Spania. Jeg er ikke typen som havner på ølbar sånn uten videre, men det skal jeg jaggu begynne med. Øl er jo ikke bare øl. Det finnes så mange typer og surøl er interessante greier.

Jeg liker naturvin og da er ikke veien så lang til surøl. Det er Steffen som er ølmannen her og han har tidligere tatt meg med på Lambicus bar – også i Barcelona. Spennende! Dette er et felt som jeg kjenner dårlig til, men jeg vil definitivt lære mer!

Rocambolesc er det Jordi Roca (fra El Cellar de can Roca) som står bak. Han er aktuell i Chefs table på Netflix, forresten. Han er dessertmagiker og iskremen hans er fantastisk! Han har disse iskremsjappene flere steder i Spania og i Barcelona finner du Rocambolesc på selveste turistfellen Rambla’n.

Du kan kjøpe ispinner, is i beger laget med sesongens råvarer eller du kan gå for den legendariske issandwichen. Det gjør vi! Det vil i. Vi måtte tilbake og da spiste vi ispinne.

Issandwichen lages i et spesialutviklet jern som presser brioche-bollen sammen og gjør den sprø uten av isen smelter i midten. Litt smelter den, men ikke helt.
Du velger softis og tre toppinger, så legges sandwichen i jernet. Ut kommer en sprø og herlig issandwich med spennende fyll! oi, oi, oi!

Blå latte. Hørt om det før? Det er en greie som begynner å spre seg rundt omkring i verden nå. I Australia får du den laget med en slags tang. Det kan da umulig være spesielt godt? I Barcelona er det Frenesi Café  som byr på fargerik latte. Ok. Jeg er ikke en latte-person, men når noen kommer med et så sykt produkt som blue latte, så må jeg sjekke det ut. Det er ikke latte laget med kaffe, men med te. Blåfargen kommer av en blomst som heter Butterfly Pea Flower ( eller det mer spesielle, men beskrivende navnet Clitoria ternatea).

Latten er nydelig pyntet med blomster. Den er vegansk for melken som brukes er havremelk. Blue latte blir ingen favoritt for meg, men det har også med at jeg ikke er så glad i melkedrikker. Det kan fort bli litt kvalmt. Latten er nydleig å se på og jeg er sikker på at latte-folket vil elske denne drikken.
Som ikke dette var  nok kan du også få gul latte (laget på gurkemeie), grønn latte (laget på matcha) og rosa latte (laget på rødbeter) på Frenesi Café.

Sist, men ikke minst var vi på Bar Cañete. Dette er et sted som jeg overraskende ikke har vært på tidligere med tanke på hva slags sted det er. En ting som er sikkert er at jeg skal tilbake. Allerede til sommeren, faktisk.

Bar Cañete er et spisested med både tapas og større retter. Du kan sitte ved bardisken, men også til bords i de små rommene. Det gjorde vi. Du må bestille bord for det er alltid fullt her.
Vi går for et utvalg tapsretter og deleretter, øl og vin. Perfekt!

Bomba barceloneta

Krokettene med skinke er noen av de beste jeg har fått i barcelona. Den lokale Bomba barceloneta smelter på tungen. Dette er en rett fra fiskerbydlene Barceloneta og består av most potet, kjøtt, krydder og løk. Deigen formes til store baller og vendes i egg og brødrasp før de stekes/friteres i olje. De serveres med bravasaus (sterk tomat/paprikasaus) og majones. Satan, så herlige.

Vi bestiller selvsagt spekeskinke og pan con tomate. Så kommer det skjell inn på bordet og ikke minst den herlige retten som består av egg, poteter og chorizo. Den får du oppskrift på her.

Som avslutning har vi bestilt pattegris som delerett. Kjøttet smelter på tungen sammen med den perfekt potetmosen og en saus som står av seg selv. Saft suse, vi er heldige! Så god mat kan man faktisk kjøpe for penger.

Kjøpte med denne hjemme. Knallvin.

Det er klart jeg må innom Bar Brutal når jeg er i Barcelona og denen gangen var intet unntak. Et par glass deilig naturvin på en av de koseligste stedene i hele verden avslutter en perfekt inspirasjonstur i favorittbyen min.

Til info: Jeg var invitert med til Barcelona av Haugen-Gruppen.

Forrige

150 år med hotte dråper

Fokus på bærekraft i årets World Class Nordic Finals

Neste

Legg igjen en kommentar