Noen gamle og noen nye Barcelona-favoritter

For en juleferie! Først fikk jeg et døgn i Barcelona, så en uke i favorittlandsbyen min, Cadaques, så Barcelona et par dager, hjemom i Oslo noen timer før jeg dro til Reykjavik. Sistnevnte var julegave til mannen min (og litt til meg).

Men det er Barcelona det skal handle om. Min favorittby. Jeg har en guide som hele tiden oppdateres slik at du kan finne steder du vil gå ut å spise og drikke på når du besøker den spanske byen.

Les mer: Min guide over Barcelona

Jeg liker å prøve nye steder når jeg er i Barcelona. Helst vil jeg jo bare gå på mine favoritter, men av og til må man prøve noe nytt. Jeg leser mange spanske blader, nettaviser og følger nettsteder slik at jeg holder meg oppdatert på hva som skjer i byen. Nå var det på tide å prøve ut noen av de som har pekt seg ut.

Et av stedene er definitivt ikke en nyhet. Det er en institusjon og en klassiker, men vi har aldri klart å komme oss dit av en eller annen grunn. Denne gang gikk det.

Quimet & Quimet er en vinbar/tapasbar. Det er flasker opp etter alle veggene og tapasen de serverer er ikke helt klassisk. Deres tolkning av Pan con tomate er ikke slik den vanligvis serveres. På Quimet & Quimet får du små kjeks med søt tomatsalsa, olivenolje og tørket, sort olivenpulver på toppen. Nydelige.

De smaker så godt til salte ansjoser. De har også spesialiteter som små brødblingser med pålegg på. Det kan være laks, sardiner, kråkeboller, ost…
De har masse vin på glass og selvsagt også et imponerende utvalg hele flasker. De har eget øl og andre merker.

Adresse: Carrer del Poeta Cabanyes, 25

Masala 73 er et sted jeg har hatt lyst å besøke siden i sommer da de åpnet restaurant. De har tidligere kun servert mat fra Food Truck. Konseptet er moderne indisk mat, akkurat så trendy som det går an å få det skal vi tro trendrapportene fra 2018. Det er en svært vellykket tolkning av moderne indisk mat.

Vi bestiller taco vindaloo laget av ibericosvin servert med syltet løk og koriander. Lefsene som brukes er klassiske indiske chapati. Vi kunne ha bestilt tre porsjoner til. Så gode!

Bomba Mumbai spiller på katalanske bombas – Frityrstekte boller med potet- og kjøttfyll. Disse er laget med kikerter, poteter, erter, salsa brava (typisk sterk tomatsaus fra Katalonia) og karrimajones. En fantastisk kombinasjon av indisk og katalansk tradisjonsretter.

Vi spiser nydelig kylling curri med kokosmelk, fluffy basmatiris og nybakt nanbrød. En perfekt rett å dele akkurat som de andre rettene på menyen.
Med vann og en deilig flaske naturvin kommer regningen på 50 euro.

Adresse: Carrer de Muntaner, 152

Plata Bistro er også en nyhet. Konseptet er som følger: Menyen settes hver dag. Det kokken finner på markedet havner på menyen. De åpner til frokost og har lunsj og middag. På en tavle over kjøkkenet står rettene og det er det du kan får den dagen. Vi var heldige og tok turen innom da de nettopp hadde fått inn litt trøffel. Og jeg elsker trøffel, må vite.

Victor Garcia.

Chef Victor Garcia og broren Mario driver denne restauranten som ligger skrått over Michelin-restauranten Enigma. Hver morgen spiser Oliver Peña – kjøkkensjef på Enigma, frokost her ifølge Victor.

Vi går for diverse retter og har virkelig problemer med å velge bort noe fra den spennende menyen. Vi ender opp med Steak tartar til å begynne med. Den er sterk og herlig. Masse smak og okskjøttet er håndhakket. Den serveres med taffelsticks. Perfekt.

Neste rett er en perfekt utvannet klippfisk med tomat, olivenolje, salt og gressløk. Den er perfekt.
– Jeg prøver å holde alle rettene mine så rene som mulig og bruker så få ingredienser som mulig, sier Victor Garcia. Det gjør han rett i.

Så over til trøffelavdelingen. Vi går for en rett med potet, egg og trøffel. Retten ligger under et lag av fritert potetsticks. Poteten er brukt i en florlett puré. Egget er rennende i midten og trøffel er høvlet over. Hvor perfekt er ikke det? Når du skjærer igjennom egget blandes plommen med kremet potet og mild og deilig trøffel. Jeg er i himmelen.

Siste rett er en kyllingrullade med kremet vinterspinat, sort trompetsopp (elsker sort trompetsopp!!!) og trøfler. Dette er en ekte «mormor-rett» med deilige hjemmelagde og innkokt smaker.

Erik lar seg friste av dessert og da er det en slags lun sjokoladekake med vaniljeis han bestemmer seg for. Han får ikke ha den i fred akkurat.

Adresse: Carrer de Sepúlveda, 23

Morrow Coffee Roasters ligger ved Plaza Espana. De røster egne bønner og serverer kaffe i nordisk stil. Lokalet er superhyggelig og kaffen formidabel. Definitivt et godt alternative til mange andre steder i nabolaget. Kort vei til Plata Bistro er det også.

Adresse: Av. Gran Vía de les Corts Catalanes 403 

Tapas 24 åpnet ny avdeling i jula og den nye restauranten finner du på Diagonal. Carles Abellan driver mange bra steder i Barcelona, der i blant favoritten Suculent. Da Erik og jeg stakk innom Tapas 24 var Carles der og han stilte selvsagt villig opp på bilder.

En av mine favorittretter på Tapas 24 og som jeg har spist på Tapas 24 lenger ned i byen tidligere, er smørstekt bikini (spansk navn på ostesmørbrød)  med ibericoskinke og trøffel. Det er bare en drøm av et ostesmørbrød. Ellers gikk vi for ansjoser, pan con tomate, kroketter laget av ibericoskinke og noen aldeles nydelige kyllingkroketter.

Nømad er en gammel klassiker som vi ofte besøker i Barcelona. Avdelingen i Raval selger fantastisk affogato med salt pistajenøtter og kruttsterk espresso. Kombinasjonen er magisk!

Nømad Every Day ligger i Carrer de Joaquín Costa, 26 i Raval. Se etter isvaffelen.

Koku Kitchen Ramen har et par avdelinger. Den som ligger i el Born byr på ramen og gyoza i kjellerlokalet. Fabelaktig ramen i hipt lokale som alltid er fullt. Helt umulig å ta matbilder der, og da blir det ikke bilde av hverken ramen eller gyoza. Greit det også.

Adresse: Koku Kitchen Buns/Ramen & Gyoza Bar, Carrer del Comerç, 29

Stamstedet mitt, Bar Brutal er jeg innom nesten daglig når jeg er i Barcelona. Det ble et par turer hit denne julen også. Vil du lese mer om Bar Brutal kan du klikke deg inn her.  Maten er fabelaktig og ganske eksperimentell. Servicen er alltid perfekt og vinutvalget en drøm for alle som elsker naturvin.

Adresse: Carrer de la Princesa, 14

Les mer: Min guide over de beste stedene å spise og drikke i Barcelona

Forrige

Mormors kyllingstek – en familiefavoritt

Middagstipset: Beter på tre måter

Neste

6 kommentarer om “Noen gamle og noen nye Barcelona-favoritter”

 1. Hei- så mange gode tips. Har du laget noen guide til Madrid? Jeg er mye der og skal dit neste uke igjen. Vanskelig å finne fram I jungelen av spisesteder..

  Svar
 2. Her er det mye jeg skal teste på vårens Barcelona-tur vet jeg. Fantastisk 🙂

  Jeg og mannen tenker å ta en natt i Oslo til helgen og er helt rådville ang restauranter. Det har jo kommet så mye nytt man vil prøve. Har du noen tips? Vi er veldig åpne for alt, men gjerne et sted hvor de også kan sin vin 🙂

  Svar
 3. Takk for tips; Godt gjensyn med kjente steder og nye potensielle favoritter; BCN står for døren nå til helgen, og av nye legger jeg inn Plata på kartet i tillegg til Marea Alta og Gormanda.

  Svar

Legg igjen en kommentar