Sommerens beste burger

En god burger på grillen er ofte det beste jeg kan få når det er sommer og man går barbeint i gresset. Jeg liker å gjøre selve burgeren enkel. Godt kvernet kjøtt forsiktig samlet og deretter krydret med salt og pepper. Det er jeg en enkel sjel. Jeg vil at kjøttet skal smake kjøtt og så får heller tilbehøret gi smak til helheten.
For burger handler om helhet. Den perfekte mengde kjøtt og brød og så de forskjellige elementene som gjør en burger så fantastisk å spise.
For meg er det et must at burgeren kan spises med hendene. Derfor er den riktige mengden av elementer viktig.

Denne burgeren er laget av svinekjøtt. Kvalitetssvinekjøtt, selvsagt. Jeg er opptatt av god dyreverd, og da velger jeg ikke de billigste pakkene i butikken. Hva du gjør, får du selv finne ut av. Jeg dømmer ingen, men

Fordi jeg bruker svin er mitt tilbehør spesiallaget for å kle det milde svinekjøttet. Jeg bruker sopp, paprika og røkt paprikapulver. Disse smakene kler kjøttet og gir masse punch til retten.

Utover dette trenger jeg litt krønsj til burgeren og da går jeg for agurkskiver. Du kan velge salat hvis du heller vil det.

Brødet er ferdigkjøpt brioche-hamburgerbrød. Det finnes flere gode på markedet. Vil du lage brødet selv, får du oppskrift på dette her.
Det som er viktig å gjøre med hamburgerbrødene er å grille eller steke flatene på brødet før du setter sammen burgeren. Dette for å få frem den deilige brødsmaken og gi brødet den riktige konsistensen.

Selve oppskriften på svineburgeren er enkel. Bland forsiktig svinekjøttdeig og form til en burger. 150 g er mer enn nok kjøtt per burger.

Salt og pepre. Stek eller grill til kjøttet er gjennomstekt. Det må man alltid gjøre med svinekjøtt.

Det som virkelig gir smak til burgeren er tilbehøret. Det får du oppskrift på her:

Svineburger med deilig tilbehør

Ingredienser

  • 6 store sjampinjonger delt i tynne skiver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1/2 lang paprika delt i strimler
  • 2 ss god rømme eller crème fraîche
  • salt etter smak
  • 1 ts frisk timian
  • chiliflakes eller chilipulver etter smak
  • 3 cl sherry eller portvin (kan sløyfes)
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss god olivenolje

Slik gjør du

1

Stek sopp i olivenolje. Tilsett sherry eller portvin når soppen har "falt sammen" og blitt myk. Tilsett litt salt, chili, røkt paprika, timian og hvitløk. La dette blande seg før du tilsetter rømme eller Crème fraîche. Ha i strimler av paprika og la dette surre på medium/lav varme i et lite kvarter. Smak til og krydre evt med mer salt.

Forrige

En dag med Mr. Sangiovese

Barcelonas tapasperler

Neste

Legg igjen en kommentar