Sinnssyk god gulrotkake uten hvitt sukker, mel eller melkeprodukter

Herregud, jeg kan jo bake! Ikke bare kan jeg bake, men jeg har laget en kake som er så ufattelig god at jeg nesten blir rørt!

Hva er dette for noe fuzz, tenker du kanskje? Jeg er selvutnevnt skandalebaker og har kun et par kaker om jeg klarer å få til. Nå har jeg en til på lista. Og det som er så fantastisk med denne kaken er at den er uten vanlig sukker, mel eller melkeprodukter. Jeg må dessverre holde meg unna de godsakene en god stund. En kake uten disse tre ingrediensen kan bli skandale.

Jeg snublet over Lise Finckenhagens oppskrift på «Saftig gulrotkake» på Godt.no her om dagen. Den så bare så deilig ut. Men hvordan lage denne kaken slik at også jeg med mine særheter kan spise den? Jeg er som sagt en skikkelig taper på kakefronten, men jeg satte meg ned å skrev forslag til erstatninger i oppskriften. Jeg føyet på et par elementer til i oppskriften og gikk i gang. Når røren var laget var det ingen vei tilbake. Inn i ovnen og krysse fingre. Resultatet ble magisk. En saftig kake som jeg aldri ville tippet at ikke inneholdt hvitt sukker, melk eller mel.

Supersaftig gulrotkake
Supersaftig gulrotkake

Utfordringen med en gulrotkake er den deilige ostekremen. Den måtte jeg droppe, men gikk for en appelsinglasur i stedet for. Det ble superlekkert og jeg savnet ikke kremosten i det hele tatt.

Lyst å prøve min nye favorittkake?

Dette trenger du:

3 egg

120 g fint mandelmel (dette får du kjøpt i helsekostforretninger)

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts ingefærpulver

1/2 ts allehånde

1 dl klaret smør (eller nøytral olje)

5 dl revet gulrot

100 grovhakkede valnøtter (eller andre nøtter som du liker)

150 g kokossukker (dette får du kjøpt i helsekostforretninger. Egner seg supert til baking. Lav GI). Er du mer komfortabel med andre sukkererstatninger, prøver du deg frem med det.

revet appelsinskall av 1/4 appelsin

1 neve grovhakkede tørkede aprikoser

Til glasuren:

Saft fra 1 appelsin

6 ss kokossukker

6 ss vann

Slik gjør du:

Visp egg og kokossukker til eggedosis. Bland inn de tørre ingrediensene. Rør inn klaret smør, gulrøtter, nøtter og aprikoser.

Kle en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir og helle røren i formen. Stek ved 175 grader i 40 minutter. Avkjøles på rist.

Glasuren: Kok opp kokossukker, vann og appelsinsaft. Kok inn til en tykk sirup og pensle toppen på kaken med dette. Bruk alt.

En uke etter: Nå har jeg laget kaken en gang til. Denne gangen byttet jeg ut aprikosene og appelsinen med lime og en gul pære. Knallsmak! Det ble en helt annen kake hvor kardemommen kom skikkelig frem. Jeg brukte skall fra en lime i kaken og saften i glasuren. Dette er virkelig kaken hvor man kan leke med smaker.

 

Kake med rødbeter? Sjekk ut den deilige sjokoladekaken min her.

IMG_0444

Forrige

Lun salat med sprøtt kyllingskinn

Risotto med røkt kolje, erter, vaktelegg og pastinakkchips

Neste

52 kommentarer om “Sinnssyk god gulrotkake uten hvitt sukker, mel eller melkeprodukter”

 1. Ser digg ut! Perfekt å ta med på hytta, med min melkefrie venninne 🙂 takk!
  Kan jeg bruke melkefritt smør isteden for klarnet smør?

  Svar
 2. Heia. Vet ikke hva slags forhold du har til sukker, men cocosa består vel også av sukker, bare fra en annen kilde?

  Svar
  • Hei på deg! Du har rett i det, men kokossukker inneholder mange næringsstoffer og har en lav GI. Raffinert sukker inneholder ingen næringsstoffer. Jeg foretrekker å bruke naturlige ingredienser i maten min, men det er fullt mulig å bruke annen type søtningsmiddel i kaken.

   Svar
   • Hva om du bruker planten som er naturlig sukker. Den er det ikke kalorier i. Du får kjøpt den på helsekost

    Svar
 3. Kaken er jo ikke melke-fri med gulost – med mindre en bruker soyaost, selv har jeg god erfaring med å bruke kokosmelk/krem. i stede for «sukker» bruker jeg most frukt f.eks 150 g. most eple eller mango eller hvilke smak en liker….

  Svar
 4. Den ser og høres fantastisk ut! Min samboer tåler ikke valnøtter, tror du cashewnøtter ville fungert greit, eventuelt pistasjnøtter?

  Svar
 5. Hei.
  Har du brukt fettredusert mandelmel eller vanlig mandelmel? (Det fettreduserte sveller jo en hel del…)

  Svar
 6. Jeg hadde ikke mangler i hus, og tåler ikke valnøtter… Så jeg malte solsikkekjerner og fiken, også tilsatte jeg en del raw kakaopulver. Fantastisk!

  Svar
 7. syns røra ble veldig tørr :-/ nå tester jeg dog med kokkosmel :-/ blir spennende å se når den kommer ut av ovnen. Ble kakerøren veldig tett med mandelmel også??

  Svar
 8. Den ble supergod med kokos mel også i stedet for mandel mel 🙂 Neste blir å teste med pære og lime 🙂 I dag ble det appelsin og aprikos, nydelig god 🙂 takk for oppskriften 🙂

  Svar
 9. Hei
  Lagde denne men synes den blei vel saftig. Brukte pære. Kanskje aprikos er bedre. Lagde glasur medlime men ble ubrukelig. Kokte i minst 1 time. Prøver nå med appelsin. Hvor lenge kokte du glasuren?

  Svar
  • Hei! Kokte den til det ble en sirup. Kvarter kanskje? Skal bare være et tynt lag på toppen:) Jeg elsker at kaken er saftig, men der er jo vi mennesker forskjellige. Prøv å tilsette mer mandelmel? Lykke til.

   Svar
 10. Hei igjen.
  Syntes det smakte mye allehånde og så i originaloppskrift og tror 0.5 ts er rett ikke 1.5 ts.
  Min datt ned. Virker rå.
  Så jeg synes ikke denne var så enkel.

  Svar
 11. Fulgte oppskriften, men kaken var best etter 4 dager ( noe ble til overs ) Hadde problemer med glasuren, den ble som sirup og måtte haes på i varm tilstand. Problemet kom da kaken skulle skjæres opp, hele glasuren hang på kniven og var vanskelig å få av. Etter 2 biter var hele glasuren borte, den fulgte med de 2 bitene. Kanskje jeg kokte for lenge ? skal lage ny i morgen 🙂

  Svar
  • Lurt å ha på glasuren når den er varm. Skal bare være et tynt lag for å få litt glans til kaken. Du kan vurdere å droppe den, for kaken er saftig i seg selv. Lykke til!

   Svar
 12. Har laget ny kake,og alt ble spist 🙂 Laget den 2 dager i forveien,og den ble helt annerledes enn den første. Brukte litt større form 25-26 cm. Laget glasuren av en stor appelsin,slik at det ble mer væske. Kokte dette i ca 20 min. Dette trakk seg inn i kaken med en gang, og resultatet ble en velsmakende og saftig kake med gode smaker. Kommer garantert til å lage den igjen 🙂

  Svar
 13. Hei Helle! Da har jeg testet ut kaken din. Gjorde noen personlige justeringer, men resultatet ble likefullt en sann suksess! Har laget et blogginnlegg om det. Stikk gjerne innom for å se:)

  Svar
 14. Sikkert god kake, men sukkerfri er den ikke. Masse sukker i både appelsin og tørka aprikoser. Vær oppmerksom på det, for eksempel diabetikere.

  Svar
 15. Hvilet annet sukker kan en bruke ??, sukrin eller stevia f.eks ??,? Langt t helsekost i morgen :/

  Svar
 16. Tusen takk for en kjempegod kakeoppskrift! Endelige en kake som ikke ble for sær for min mann. Saftig og god men kanskje litt i søteste laget. derfor har jeg justert litt ned på innhold av kokossukker slik at den passer meg bedre.

  Enda bedre dagen etter 🙂

  Svar
 17. Veldig god kake, men lurer på hvorfor man skal tilsette vann i glasuren som etterpå skal koke inn. Vannet fordamper jo da igjen og det tar bare lenger tid å koke sirupen.

  Svar
 18. Kjempegod kake. Droppet tørkede aprikoser, halverte mengden olje til 1/2 dl og brukte heller ikke glasur, det ble veldig bra. Gleder meg til å teste ut pære-lime-varianten.

  Ellers synes jeg det var litt vanskelig å følge oppskriften siden ingrediensene ikke er listet opp kronologisk, og det er relativt mange ingredienser. Unødvendig å måtte skrolle opp og ned med deig på fingrene 😉

  Svar
  • Så godt at den falt i smak! Er litt lat når det kommer til brukervennlighet, men jeg kan anbefale deg å printe ut oppskriften til neste gang:) Kanskje litt lettere å følge den da:) Ha en fin dag!

   Helle

   Svar
 19. Hei! Må jeg bruke allehånde? Kokossukker; i gulrotkake har jeg brukt brunt sukker, og det ble veldig godt. Hørte om gulrotkake med mandelmel i går, vi skravla på mandags-treffene vi har på Husfliden

  Svar
 20. Litt skummelt at du kaller denne melkefri når du bruker smør, jeg ser at du skriver eller nøytral olje også, men for meg ville det blitt krise om noen som ikke har stålkontroll på allergi bakte denne med klarnet smør og serverte den til meg. Så her syntes jeg faktisk du bør legge til en liten kommentar bak klarnet smør/olje 🙂

  Ellers ville jeg tipse deg om oatly på mackan dersom du tåler havre, denne krem»osten» er perfekt til osteglasur på kaker!

  Svar

Legg igjen en kommentar