Signaturburgeren til Craig

Burger Bar i Oslo er nå i gang med sin andre runde av «The Signature Burger»-serien sin. Forrige gang var det kjøkkensjef på Slottet, Nicolai Lundsgaard som lagde deilig burger med bearnaise. Denne gangen er det selveste Grillkongen, Craig Whitson som har komponert sin signaturburger. 

Og skal en amerikaner, bosatt i Stavanger, lage burger, ja da blir det ekte americana på en tallerken – tilsatt litt av Stavangers stolthet i form av spesiallaget bacon fra A. Idsøe.

Craigs signaturburger har fått navnet: BBQ Pepper Bacon Double Onion Cheddar Burger. Og tilbehøret er «Pommes Frites Royal with Cheese». 

Craig har tatt litt av sin kunnskap med å jobbe med Pizzaboka, som nettopp kom ut, da han skulle komponere burgeren. Det var viktig for ham å finne den riktige balansen og vite når man skal stoppe med å tilføre elementer. Lite fyll, men akkurat nok. Det skal jo også nevnes at han er en jævel til å grille. Han og grillaget hans ble verdensmestre i grilling i 2011. Slik blir det god burger av.

Brødet til burgeren, som serveres på Burger Bar i en begrenset periode er spesiallaget av Samson bakeri. Det er ristet. På toppen av nederste del av brødet har Craig laget en Jalapeno Honey Mustard. Så kommer burgeren som er 200 g grillet oksekjøtt med rosa kjerne krydret kun med salt og pepper. På toppen av dette kommer et tykt lag bløte og langstekte løk. Så er det sprø løk. – De billigste du får tak i på pose, som Craig selv sier. Dette for å gi krønsj til retten. Aldri en ekte burger uten ost, så på toppen av løken ligger revet cheddar av typen Montgomery Artisinal Somerset – verdens beste cheddar, visstnok. BBQ-sausen som er smurt på øverste del av brødet er Oklahoma-inspirert og hjemmelaget av Craig og heter Head Country BBQ. Den inneholder masse langkokt hvitløk i olje. Baconet som A. Idsøe i Stavanger har laget for denne burgeren er tørrsaltet og har en deilig pepperkant. Skivene er krispe og syltynne.

Burgeren serveres med hjemmelagde pommes frites med salt, pepper og revet parmesan på toppen. De kommer med en liten skål sitronmajones til.

Salat og tomat var det ikke plass til, sier Craig spøkefullt.

Burgeren er utrolig smakfull og er lett å spise med fingrene. Sitronmajonesen er utrolig frisk og er et smart tilbehør som renser opp i ganen. Jeg liker egentlig ikke så godt bacon på burger, for ofte ender det opp med å bli både seigt og trått. Dette baconet var helt fantastisk og jeg skulle ønske det var mer av det på burgeren. Grunnen til at jeg liker det så godt er nok fordi det er skåret i tynne. tynne skiver og grillet etterpå.

Savner jeg egentlig noe grønt? Estetisk sett hadde det vært fint med et salatblad, men smaksmessig savner jeg det ikke.

Du kan nyte Craigs BBQ Pepper Bacon Double Onion Cheddar Burger fom. nå tom. 20. desember 2014.

PS: Siste nytt fra Craig er at burgeren nå har fått to striper bacon og løkmengden er redusert litt. Hurra!!!

Jeg satt på bord sammens med flere grillvenner: Johnny Heine Krosby og Steve Westerby – begge deltakere i Norges Grillmester på TV 2 der jeg også deltok. En annen supergriller som satt ved bordet var Bjørn Tore Teigen. Jeg spurte gutta hva de alltid må ha på sin burger:

Johnny: Sennep på bunnen. Grillet løk for sødme. Gjerne hjemmelaget guacamole og store sylteagurker ved siden av.

Steve: BBQ-saus på bunnen. Noe grønt for krønsj og jalapeno for hete.

Bjørn Tore: Søt-sterk sennep og masse ost!

Hva må du alltid ha på burgeren? Kommenter gjerne nedenfor.

 

craig
Craig Whitson på Burger Bar i Oslo

 

craig2
Masse deilig løk og varmt kull på kjøkkenet.
craig3
Fristende burgere på vei ut av kjøkkenet

 

4 av 7 av medlemmene på grillaget "The Norwegian National Barbecue Team". Craig etablerte laget i 2007. Fra venstre: Craig Whitson, Nicolai Lundsgaard (som var førstemann ut i Burger Bars signaturburger-runde), Johnny Krosby (vinner av Norges grillmester på TV 2, der jeg også var med) og Bjørn Tore Teigen.
4 av 7 av medlemmene på grillaget «The Norwegian National Barbecue Team». Craig etablerte laget i 2007. Fra venstre: Craig Whitson, Nicolai Lundsgaard (som var førstemann ut i Burger Bars signaturburger-runde), Johnny Heine Krosby (vinner av Norges grillmester på TV 2, der jeg også var med) og Bjørn Tore Teigen. i 2011 ble laget verdensmestre!
Forrige

Trøndelag på et fat: Avslørte fintrøndere

Rulade laget av TRYGG kylling

Neste

Legg igjen en kommentar