Rulade laget av TRYGG kylling

Er det farlig å spise kylling? Det snakkes mye om det om dagen. Jeg er ikke sikker på at det er så grusomt farlig hvis du kjøper skikkelige produkter som f.eks Holte  eller Gårdsand sine produkter. Ingen av disse produsentene bruker de omstridte medisinene du kan lese om i media. For ordens skyld vil jeg si at jeg ikke på noen som helst måte er sponset av disse produsentene. Jeg vil bare at vi ikke skal tro at mat er farlig. Dyr avlet opp på skikkelig måte og som slaktes på skikkelig måte er ikke farlig å spise. Men du må styre vekk fra billig matproduksjon for å få trygge og velsmakende varer.

Hygiene er spesielt viktig når man jobber med kylling, men dette vet vi jo. Ikke bruke samme fjøl og kniv til rå kylling som til grønnsaker eller andre ting. Alltid vaske fjøl, kniv og fingre godt etter å ha vært i nærheten av rå kylling.

Retten jeg har laget i dag er en kyllingrulade med deilige, norske rotfrukter. Ruladen er fylt med estragon og geitost, som gir deilig smak til kjøttet.

Dette gjør du:

Du trenger 1 stort kyllingbryst med skinn (ca 350-400 g). Ta skinnet forsiktig av og legg det til siden. Så tar du kyllingbrystet og deler det nesten helt på midten slik at du kan brette ut kjøttet til dobbel størrelse. (butterfly heter teknikken). (Se bilde nedenfor hvis du er i tvil). Så legger du et lag plastfolie over og banker ut kjøttet enda mer med en kjøtthammer eller en kjevle. Nå har du et stort stykke kyllingkjøtt som har jevn tykkelse, ca 1 cm tykk. Salt og pepre og legg på noen estragonblader og litt god geitost. Jeg brukte askechevre, men fetaost eller en norsk geitost går superfint. Rull sammen og legg kyllingskinnet rundt ruladen så godt du kan. Så tar du hyssing og forsegler kjøttstykket. Salt og pepre utsiden godt før du har den i pannen. Ha i litt nøytral olivenolje og la kjøttet karamelisere seg lett på alle sider. Legg til siden.

1. Kyllingkjøttet er banket ut og fått et godt drag pepper og salt over seg, samt askechevre (eller annen lys geitost) og estragon. 2. Kyllingruladen brunes i pannen med litt olivenolje. 3. Rotfrukter i terninger stekes raskt i en panne. 4. alt klart for ovnen!
1. Kyllingkjøttet er banket ut og fått et godt drag pepper og salt over seg, samt askechevre (eller annen lys geitost) og estragon.
2. Kyllingruladen brunes i pannen med litt olivenolje.
3. Rotfrukter i terninger stekes raskt i en panne.
4. alt klart for ovnen!

Gulrøtter og sellerirot + pastinakk, hvis du har, skjæres i små terninger (mindre enn sukkerbiter). Ha bitene over i pannen som du stekte kyllingen i og la surre ca 10 minutter.

Tilsett 1 ts dijonsennep og 1/2 glass hvitvin. La dette dampe godt av før du tilsetter 2 ss god rømme. Salt og pepre.

Små poteter deles i to og forkokes til de er nesten møre. Sil av vannet og legg i en ildfast form sammen med grønnsakene og sausen. Legg kyllingen på toppen og sett i ovnen på 180 grader til kyllingen er ferdig. Bruk gjerne et steketermometer. Ca 30 minutter må du regne med på et så stort stykke kjøtt. Når du tror den er ferdig, tar du kyllingen ut og skjærer den på midten. Se om den er gjennomstekt. Det er veldig viktig.

Fjern hyssingen. Skjær den i skiver og server med poteter og grønnsaker til. Jeg dampet noen asparges og hadde til retten. En god salat kan også passe godt. Et lite urtedryss på toppen gir farge og ekstra smak til retten. Du kan bruke estragon eller flatpersille.

Forrige

Signaturburgeren til Craig

HellesKitchens julekalender: 24 spennende oppskrifter på ribbe.

Neste

Legg igjen en kommentar