brød

Rundstykker med frø

desember 11, 2014

Hjemmelagde rundstykker er lette å lage og lette å like. Disse inneholder både havregryn, linfrø og solsikkefrø og metter skikkelig!

Dette treger du:

1 pose tørrgjær røres ut i 0,5 dl lunket vann

1 ts salt

1 ts sukker

50 g linfrø

50 g solsikkefrø

50 g havregryn

300 g siktet speltmel

300 ml kulturmelk (evt blanding av kulturmelk og gresk yoghurt)

 

Ha alt det våte i en bakebolle og bland sammen med en sleiv eller i en kjøkkenmaskin. Så tilsetter du det tørre. La deigen bli klissete og fin. Tilsett 2 ss nøytral olivenolje og press den forsiktig inn i deigen slik at den får en oljete hinne. Sett lunt og hev i 2 timer med plast over bollen.

Trill ut rundstykker og legg på en bakeplate og forvarm ovnen til 220 grader, varmluft. Sett bakeplaten i ovnen og stek til rundstykkene er gylne og du hører en hul lyd når du banker på undersiden av rundstykkene.

Ta dem ut av ovnen og avkjøl på rist. Nyt dem med smør og kanskje et deilig hjemmelaget syltetøy til. Jeg vil jo gjerne anbefale min eplegelé, og oppskriften får du her.

L1060775

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

  • Svar mayK desember 11, 2014 at 9:40 pm

    Nystekte rundstykker med godt smør og marmelade og god kaffe er luksus-start på dagen….
    Jeg velger å starte om kvelden – med halv gjærmengde og lar deigen heve i kjøleskap eller kjølig rom – og lar runstykkene kun heve mens ovnen varmes opp. Lettere løsning for B-menneske;-) -din oppskrift skal prøves neste gang.

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: