Hjemmelaget jukse-biffsnadder

 

Biffsnadder: Et nostalgisk tilbakeblikk fra tidlig 80-tall. Biff, champignon, paprika, sølvløk, bearnaisesaus og båtpoteter. Det er slik jeg husker retten.

Jeg fikk lyst til å lage biffsnadder hjemme, men byttet ut oksekjøttet med kvalitetskylling og droppe bearnaisen, men tilsette estragon (som er urten i en god bearnaise). Det ble en mye lettere rett, men med like mye god smak. Har du lyst å lage min versjon? Dette trenger du til 2 personer:

1-2 kvalitetskyllingbryst (fjern skinnet, men bruk det gjerne til min fantastiske salat med sprøtt kyllingskinn).

2 lange, røde paprika

masse fersk champignon, skjær i 4 båter

En stor neve småløk, gjerne fersk sølvløk hvis du får tak i det.

frisk estragon

gresk yoghurt

fersk hvitløk

salt og pepper

store poteter

 

Slik gjør du:

Start med å rense småløk. Bak disse i ovnen i ca 45 minutter for å få dem myke i midten. Du legger begge paprikaene i ovnen samtidig. Ta ut løk og paprika. Paprikaene legger du i en bolle med plast over i 15 minutter før du drar skinnet av og fjerner frøene. Skjær paprikaene i strimler og sett til side. Grunnen til at du gjør dette med paprikaen er for å få maks sødme ut av grønnsaken. Det er verdt bryet å gjøre denne prosessen, jeg lover deg.

Vask potetene og skjær dem i båter på langs. Forkok i saltet vann til de er møre. Sil av vannet og legg potetene i en ildfast form. Pensle med litt olje. Salt og pepre lett og stek i ovnen på 220 grader til de er gylne.

I en panne med 2 ss olje steker du champignon. Tilsett småløken og senk temperaturen til medium. Skjær kyllingen i tykke strimler og stek i pannen. Salt og pepre. Når det gjennstår et par minutter av steketiden tilsetter du 3-4 ss gresk yoghurt (eller rømme). Grovhakk en liten neve estragon og strø over retten. Legg paprikastrimlene i pannen og server retten med potetbåter til. Har du lyst å ha bearnaissaus til i stedet for, lager du min slik

Sølvløk og paprika klar for ovnen.
Sølvløk og paprika klar for ovnen.
Forrige

En gammel klassiker i Paris

Rundstykker med frø

Neste

Legg igjen en kommentar