Fantastisk kryddermiks til elgsteken

Når du har et lekkert stykke kjøtt til rådighet, er det viktig å behandle det med respekt. En måte å gjøre det på er så krydre det riktig. En annen måte er å steke det perfekt i tillegg.

Jeg har en deilig oppskrift på en kryddermiks som jeg generøst krydrer elgen med. Her forleden hadde jeg et stykke mørbrad av elg som skulle være kongen av middagsbordet. Jeg gned den inn med kryddermiksen min og stekte den i panne med smør, olje, timian og hvitløk slik at kjøttet fikk en fin stekeskorpe, før jeg puttet den i ovnen på 200 grader i nok tid til å få en deilig rosa kjerne. Bruk termometer hvis du er i tvil om hvilken kjernetemperatur du skal ha. Jeg tar det litt sånn følelsen, men så har jeg stekt mye kjøtt i mitt liv, og vet hvordan jeg vil ha det.

Kryddermiksen lager du slik (nok til 1 kg kjøtt)

2 ss flaksalt

1 ss sort pepperkorn

10 einebær

1 cm brukket kanelstang

1 ts raw lakrispulver (fremhever smaken. Jeg lover!)

2 laurbærblader.

Knus dette i en morter eller en krydderkvern (evt kaffekvern).

 

Når du har dette på plass, går det meste av seg selv. Smakelig måltid!

L1070244

 

Forrige

Rundstykker med frø

Sandra Lyng Haugen gjester Helleskitchen i kveld

Neste

Legg igjen en kommentar