Reinsdyr rullet i tørket sopp med smørdampet kål, pærer og potetkake

Viltkjøtt er det beste jeg får. Det slår okse, lam og svin langt ned i støvlene. Dessuten er det sunt. Jeg hamstrer på Bondens Marked slik at jeg alltid har noe godt viltkjøtt i huset. Men denne gang har jeg ikke vært på Bondens Marked. En venn ringte meg og spurte om jeg ville ha litt rein. Og det var selvsagt ikke nei i min munn. Dette er reinkjøtt fra Porsanger og et nystartet selskap som kaller seg Reinlykke.
I disse dager hentes reinen ned fra sommerbeite i Porsanger. Sommeren har vært fantastisk og reinsdyrene har kost seg med markblomster, løv, sopp, lyng og så klart mose. De har blitt trinne og gode.
Jeg fikk en flott indrefilet og en ytrefilet levert på døra og gikk straks i gang med å planlegge et godt måltid. Norske smaker var det jeg ville gå for og jeg ville dra skogen inn på kjøkkenet. Derfor tok jeg en god neve tørkede steinsopp og kjørte dem til støv i blenderen. Det skulle være krydderet mitt sammens med salt og pepper.

Biffene er bundet opp og er klare til å rulles i steinsoppstøv.
Biffene er bundet opp og er klare til å rulles i steinsoppstøv.
Ferdigrullet
Ferdigrullet

Jeg skar to gode biffer av ytrefileten og bant dem opp med hyssing for å få en fin og rund form. Så vendte jeg dem i steinsoppstøvet og satte dem til side noen minutter slik at soppulveret smelter litt inn i kjøttet, før jeg stekte dem i smør og olje og saltet og pepret underveis. I pannen hadde jeg også en timiankvist og noen hvitløksfedd for smak. Biffene ble flotte og mørke i fargen. Jeg lot de hvile på et brett før jeg skar av hyssingen og skar biffene i to deler. Indrefileten saltet jeg og pepret og stekte på samme måte.

Potetkaken jeg serverte til er lik den deilige potetkaken jeg lagde med chorizo, bare denne gangen lagde jeg den med deilig, røkt bacon og en neve parmesanost.

1 gråpære (skrelles hvis du vil) og deles i små terninger. Snitt en halv spisskål i tynne strimler og ha over i en panne med 2 ss smør og et dryss salt. Tilsett pærebitene og la kålen brytes ned litt av varmen og smøret, men bare noen minutter for fargen må fremdeles være frisk og grønn.

Legg et stykke potetkake på tallerkenen og legg på kål og pære. På toppen legger du noen stykker av indrefileten og biffen. Pynt med frisk timan og nyt skogens herlige smaker.

 

Forrige

Syltetøy av grønne tomater fra slottshaven

Siciliansk krydderblanding

Neste

Legg igjen en kommentar