Pastarett for den travle

Av og til skal det gå fort, og da er det smart med en pastarett. Denne pastaretten inneholder de deiligste ingredienser som god olivenolje, parmesan og bacon fra A. Idsøe (beste baconet i landet) – og det gjør at denne retten kan serveres som festmat!

Slik gjør du:

Jeg brukte torcetti-pasta, men pastaskjell eller pastaskruer er yppelig til denne retten. Start med å koke en stor gryte med saltet vann. Pastaen skal koke i 10 minutter (den typen jeg brukte. Se på din pakke hvor lang koketid det er). Pastaen skal først legges i vannet når vannet koker.

Skjær bacon i tykke strimler. Bruk ca 80 g til to personer. Stek det i en panne. La det ligge i pannen sammen med ss smør.

Kok opp saltet vann i en kjele og legg erter  i gryten. Kok i 30 sekunder og hell av vannet.

Når pastaen er kokt, heller du av vannet. Ha pastaen i pannen sammen baconet og ertene. La platen stå på medium minus. Riv en neve parmesan og ha over sammen litt kvernet pepper og saltdryss. Vend pastaen forsiktig. Ha i noen båter små cherrytomater hvis du har. Legg over på dype tallerkner og bland i mynteblader (bruk vanlig mynte. Helst ikke peppermynte, for den er så kraftig i smaken).

Tilsett litt god olivenolje over retten.

Deilig middag på 15 minutter.

IMG_9578

Forrige

Om hasselnøttkjeks og bakelivets (gleder og) fortvilelser

Smokehouse i Islington

Neste

Legg igjen en kommentar