Pastarett for den travle

| |

Av og til skal det gå fort, og da er det smart med en pastarett. Denne pastaretten inneholder de deiligste ingredienser som god olivenolje, parmesan og bacon fra A. Idsøe (beste baconet i landet) – og det gjør at denne retten kan serveres som festmat!

Slik gjør du:

Jeg brukte torcetti-pasta, men pastaskjell eller pastaskruer er yppelig til denne retten. Start med å koke en stor gryte med saltet vann. Pastaen skal koke i 10 minutter (den typen jeg brukte. Se på din pakke hvor lang koketid det er). Pastaen skal først legges i vannet når vannet koker.

Skjær bacon i tykke strimler. Bruk ca 80 g til to personer. Stek det i en panne. La det ligge i pannen sammen med ss smør.

Kok opp saltet vann i en kjele og legg erter  i gryten. Kok i 30 sekunder og hell av vannet.

Når pastaen er kokt, heller du av vannet. Ha pastaen i pannen sammen baconet og ertene. La platen stå på medium minus. Riv en neve parmesan og ha over sammen litt kvernet pepper og saltdryss. Vend pastaen forsiktig. Ha i noen båter små cherrytomater hvis du har. Legg over på dype tallerkner og bland i mynteblader (bruk vanlig mynte. Helst ikke peppermynte, for den er så kraftig i smaken).

Tilsett litt god olivenolje over retten.

Deilig middag på 15 minutter.

IMG_9578

Forrige

Om hasselnøttkjeks og bakelivets (gleder og) fortvilelser

Smokehouse i Islington

Neste

Legg igjen en kommentar