Smokehouse i Islington

Jeg har tidligere fortalt om min store BBQ-restaurantopplevelse i London da jeg spiste på Pitt Cue. Smokehouse åpnet denne høsten og en av mennene bak, Neil Rankin, kommer fra bl.a  Pitt Cue. Det var alt jeg trengte å vite for å booke et bord på denne grillrestauranten som ligger bortgjemt i Islington, London. Gutta bak stedet driver forresten i alt 4 gastropuber i byen.  Smokehouse er en kul restaurant med over 20 forskjellige øl på kran og utallige andre øl på flaske. De har egen ølmeny til alle retter, men også et godt utvalg av vin for oss som drikker mest av det.

Vi kom tidlig og tok en GT i hagen utenfor det søte lille huset. Trendy servert med agurkskive i drinken. Veldig britisk. 10 pund for to. Kan jeg flytte inn? Jeg kan tenke meg at det er hyggelig å sitte her ute i hagen på sommerstid.

IMG_9518

Lokalet koker av god stemning og fornøyde gjester. Akkustikken i bardelen er litt krevende, så det er med stor glede at vi blir ført inn i den innerste avdelingen med utsikt til kjøkkenet. Her er det levende lys, gamle skolemøbler, noen kirkebenker og generelt spartansk interiør. Betjeningen er superhyggelige og menyen ser digg ut.

IMG_9529
Foie gras med eplekake og andeegg
IMG_9528
Herlig krabbesmørbrød og øl
IMG_9525
Smokehouse

Jeg går for krabbesmørbrød med deilig hjemmelaget urtemajones til forrett. Her bestiller jeg et glass øl til. Erik går for stekt foie gras med en eplekake til, og et perfekt andeegg og en bærcoulis til. Han får et glass søtlig vin til som passer som bare det. Han får den gratis fordi de gjerne vil høre om han synes det er match. Moro.

IMG_9530
Grillet onglet
IMG_9526
Koselig interiør på Smokehouse
IMG_9527
Fornøyd blogger
IMG_9532
Smokehouse

Til hovedrett bestiller vi rett og slett det samme: Grillet Onglet av okse (litt usikker på hva det heter på norsk) som har hengt kjempelenge. Kjøttet smelter på tungen og den har perfekt grillsmak. Her får vi servert engelske roasted potatoes til og en nydelig varm salat av røkte cherrytomater (gud, så godt!!!) og fennikel, samt en deilig bearnaisesaus til. Det er som å spise middag hos veldig gode venner som kan lage mat. Presentasjonen av maten er enkel, men smaken sitter som et skudd. Vi har en deilig Valpolicella ripasso til. Helt konge. Vi må dessverre hoppe over desserten, for vi er stappmette. Dette er et turistfritt sted som vi definitivt skal tilbake til. Vi betalte ca 90 pund for to forretter, to hovedretter, øl og en flaske vin. (+ kaffe).

Smokehouse er en restaurant som tenker viktige tanker:

QUALITY & PROVENANCE

So what’s on your plate?

Our fish is delivered daily from Cornish markets
Currently, our beef is Highland Cattle from Abbotts Close Farm, Thirsk & Shorthorn from A.J. Ingram in Speyside
Fruit and Vegetables come fresh from Keveral Farm, Cornwall & Natoora

We cook, roast, grill, barbeque and smoke using sustainably sourced English oak

Forrige

Pastarett for den travle

En pizzadeig kan brukes til så mangt

Neste

Legg igjen en kommentar