Pasta vongole

Dumme meg! Jeg trodde vongole-skjell var det samme som hjerteskjell. Her tok jeg feil og ble satt kraftig på plass av damen i fiskedisken. Vongole-skjell er Middelhavsskjell som gjerne brukes sammen spagetti. Hjerteskjell ligner. Ok, big deal. Pasta vongole er en fantastisk rett og jeg bestiller det nesten alltid når jeg ser det på menyen. Av og til får du kjøpt det i Norge også. De koster litt mer enn blåskjell (som er fryktelig billig og godt). Unn deg en porsjon vongole-skjell hvis du kommer over det.

Vongole-skjell
Vongole-skjell

Min vongole-pasta lager du på samme tid som det tar å koke pasta. Jeg valgte linguine og den tar ca 10 minutter å koke. På den tiden kutter du dette:

3 hvitløksfedd, finhakkes

20-30 cherrytomater, deles i 4 båter.

4 ss hakket bladpersille

1 ts tørket chilifrø. Klassisk italiensk. Får du ikke tak i det kan du bruke finhakket fersk chili (rød).

Varm en gryte med litt olivenolje. Tilsett hvitløk, chili og tomater. Svitsj i pannen noen minutter uten å ødelegge tomatene for mye.

Tilsett 1/2 glass tørr hvitvin og legg skjellene (som du har latt ligge i kaldt vann siden du kom hjem fra butikken. Skjell er levende individer, så de må leve til de skal tilberedes. Skjell som ikke åpner seg etter at de er varmebehandlet skal ikke spises).

Hell av vannet på skjellene og ha dem i gryten. Sett på et lokk og la skjellene åpne seg. Dette tar noen minutter. Eter noen minutter tilsetter du 4-5 ss god olivenolje, litt salt, friskkvernet pepper og hakket bladpersille.

Nå er pastaen ferdigkokt og da heller du av vannet og har pastaen over i skjellgryten. Vend forsiktig og server i dype tallerkner med et dryss bladpersille over.

Enkelt, ikke sant?

Forrige

Koldskål – barndomsminner i en liten bolle

Alle mann til vinbuffeten!

Neste

En kommentar om “Pasta vongole”

  1. Då får du ta turen inom Olivia på Tjuvholmen i Oslo om du har vägarna förbi. Vi har fått in en super god vongole med bläckfiskpasta 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar