Alle mann til vinbuffeten!

kahler3
Bordet står klart til oss. Det er vakkert pyntet og snacks og appetizer står klare: Snacks er «Sprøtt med Karl Johan dip». Appetizer: Krydret torsk rørt med rygeost, stenbitrogn og sprø daikon. Dette serveres med et glass musserende.

Det er da fryktelig koselig å være i Danmark for oss nordmenn, og det er ekstra koselig å bli invitert med hjem til noen. Det ble jeg!

Nei, vent litt, det gjorde jeg jo ikke. Men det føltes slik.

Like utenfor sentrum av Århus, rett ved ramsløksskogen som jeg skrev om forleden dag, ligger Kähler Villa Dining. Dette er et konsept som kan minne om å gå på middagsselskap til noen privat. Villaen var i privat eie for 40 år siden (eid av en arkitekt), men nå er det altså en restaurant der man kommer til middag klokken 18.30 og går igjen kl 21.30. Man spiser faktisk  i arkitektens gamle tegnestue. Du kan velge mellom sølv- og gullmeny. Jeg spiste gullmenyen og det er så utrolig bra value for money. For 599 kr får du snacks, appetizer, tre retter, vinbuffet (!), kaffe, avec og konfekt.

kahler2
Vakker blomsterdekorasjon. Man går forbi kjøkkenet på vei inn i spisesalen.

La oss snakke litt om begrepet vinbuffet. Dette går ut på at det blir stilt frem tre typer hvitvin og tre typer rødvin slik at gjesten selv kan smake på den vinene den har lyst på, evt alle typene. Hvor ofte har man ikke irritert seg over dette: Man er ute å spiser med venner og deler en flaske vin. Noen drikker fortere enn andre, mens andre tar det litt med ro. Jeg tror jeg tilhører kategorien av de som drikker litt fortere enn andre… Men tenk, så skal man altså dele denne regningen til slutt, og da er det vel alltid noen som føler at det er bittelitt urettferdig at man skal betale likt, ikke sant? Det slipper du her. Her går man i sitt eget tempo bort til vinbordet og fyller opp det man ønsker uten at noen kommenterer dette. Perfekt!

Det spilles rolig musikk fra et stereoanlegg i hjørnet på Kähler Villa Dining. Atmosfæren er avslappet og herlig. Bordet er dekket til fest når vi kommer. Det er ikke sterilt og minimalistisk. Det er kos! Bordet er selvsagt dekket med Kählers egne produkter, som du også kan kjøpe i butikken i resepsjonen. Kan være litt skummelt etter at man har forsynt seg rikelig av vinbuffeten, men dette må man bare styre etter egen beste evne. Restauranten finner du også i White Guide over de beste restaurantene i Norden.

kahler4
Forretten skal serveres og da må man jo velge riktig vin. Alle man til vinbuffeten! Forrett: Piggvar med sprø glasskål, østers og lunt urtesmør
kahler5
Hovedretten servers: Oksestek med bakte løk, brokkoli, ramsløk og margbein, timiansaus med morkler og knuste poteter til. Ny vin må velges med omhu.
kahler6
Man kan velge mellom ost eller dessert. Desserten er ”Rødgrød” av sensommerens bær, serveret med luftig fløte og vanilje. Ostene er spesialoster fra Arla Unika. Man kan velge ost i tillegg til dessert mot et lite tillegg i prisen.
kahler7
Kaffe og avec samt herlig sjokolade i form av gull, sølv og bronse. Så møter jeg en dansk pike som følger HellesKitchen. Det er stor lykke! Hun jobber som servitør på Kähler Villa Dining og heter Christine (håper jeg har stavet det riktig). Da måtte vi ta en selfie.

Kähler har også disse spisestedene i Århus: Kählers Spisesalon. Kähler Coffee Station, Nordisk Spisehus. Kählers danske flaggskipsbutikk, Kähler and friends, ligger også i Aarhus.

Torsdag denne uken åpnet Kähler butikk i Oslo. Den ligger i Hegdehaugsveien 35.

kahler
Før man går fra restauranten kan man shoppe…. Julie «tar med seg» en vase.
Til info: Jeg har vært på tur til Århus med Visit Denmark. Alle utgifter er dekket av dem. Blogginnleggene jeg skriver fra denne turen er mine oppriktige tips og mine egne anbefalinger.
Forrige

Pasta vongole

Bakt potetgryte med «parfymert» fløte

Neste

Legg igjen en kommentar