Italienske retter pasta vegetar

Pasta med hjemmelaget pesto

august 10, 2015

 

Det er så lett å lage pesto selv, og den smaker 1000 ganger bedre enn en du kjøper på glass. Du trenger få ingredienser: En potte basilikum, god olivenolje, pinjekjerner og deilig parmesan. Litt salt og pepper i tillegg, men det er jo slikt man har i huset, vil jeg tro.

Slik lager du min hjemmelagde pesto som passer til en fantastisk middag til 4 personer:

Kutt av stilker og blader på basilikumpotten og legg dem i en blender. Rist 1 dl pinjekjerner (evt litt mer) i en panne slik at de blir lett gylne, men ikke brent. Kjøp så ferske pinjekjerner du får tak i, og gjerne de avlange fra middelhavslandene, for de er mindre fete enn de asiatiske korte kjernene, men disse kan være vanskelige å få tak i. Husk bare å handle med deg slike hjem fra ferie.

Finriv en stor neve (med topp på) med parmesan. Legg pinjekjerner og parmesan i blenderen sammen med basilikumbladene og -stilkene. Hell på en dl god olivenolje. Så blender du til en deilig puré. Smak til med sort pepper og flaksalt. Du kan velge å bruke 1 fedd hvitløk i miksen også.DSCF0369

Kok pastaskruer, hell av vannet og bland pestoen med den varme pastaen. Server og få trampeklapp tilbake:)

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

 • Svar Kjersti august 10, 2015 at 9:47 pm

  Hei! Vel hjemme fra Mauritius må jeg takke for dine gode tips. Vi hadde en helt legendarisk søndag på Beach House, med hummer, reker og saxofonmusikk før bading i solnedgangen rett utenfor. Var også på slottet du har skrevet om, nydelig! Vil bare tilbake med en gang!

  Men – har du en god oppskrift på fiskecurryen de er så glade i på øya? Kjenner jeg må ha noe slikt igjen veldig snart!

  • Svar frederik august 10, 2015 at 9:51 pm

   Så hyggelig å høre!!!!!! Jeg har ingen oppskrift selv, men har et par kokebøker fra Mauritius jeg skal sjekke ut:)

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: