Asiatisk wok med herlige smaker

Det er bare å innrømme det med med en gang: Wok med five spice-krydder, thaibasilikum og norske nypoteter er en spesiel kombinasjon. Asiatisk? Vel, hadde vel egentlig passet best med ris til. Men faktisk var skiver av kokte nypoteter et helt glimrende valg til denne retten. Skikkelig godt ble det!

Dette trenger du til 2 personer:

1 lår og 1 bryst av kvalitetskylling, skjær kjøttet i strimler

1 god neve østerssopp, skjær i strimler

2 fedd presset hvitløk

1 ss revet ingefær eller galangal

2 ts five spice-krydder

2 ts honning

2 ss soyasaus

1 ts sesamolje

sesamfrø til pynt

hakket koriander

Thaibasilikum, hvis du får tak i det. (smaker lakrisaktig). Du får det på Asian Food Market i Oslo.

hakket rød og grønn chili

vårløk til å strø over retten

Norske nypoter

Skjær nypoteter i tykke skiver med skallet på og kok dem møre i saltet vann.

Jeg bruker kvalitetskylling med skinn på som du kjøper i butikken. Jeg bruker både lårkjøtt og bryst i denne retten for å få masse god smak. Det ligger jo mest smak i låret, synes jeg. Skjær tykke strimler av kjøttet med skinn på.

Stek soppen i wokpannen (evt vanlig panne) med litt sesamolje. Tilsett kylling, hvitløk og ingefær samt five spice-krydder. Så tilsetter du soyasaus og honning. Stek til du får en fin og klissete saus og kyllingen er ferdigstekt.

Legg potetskivene på et stort fat og legg den deilige kylling- og soppblandingen på toppen. Sørg for å få med den deilige sausen fra pannen. Strø over masse vårløk, urter og chili, samt sesamfrø. Nam! Dette smaker nydelig. Du kan justere smaken med litt presset limesaft hvis du ønsker.

 

Forrige

Pasta med hjemmelaget pesto

Enkel melondessert

Neste

Legg igjen en kommentar