Pasta med friske tomater og en spennende ingrediens

Fennikelfrø smaker svakt av lakris og er utrolig deilig når den brukes i små mengder. I denne retten gir den et frekt løft til en ellers vanlig rett –  pasta med friske tomater.

L1120029
Finn frem alt du trenger: 2 grener cherrytomater (en gren per person). 1/2 finhakket chili 2 finhakket hvitløksfedd, 3 finhakket sjalottløk, en god neve revet parmesanost, 5 ss grovhakket bladpersille, god olivenolje, salt og pepper, 1/2 ts fennikelfrø, Pastarør eller skruer.

 

 

Del alle cherrytomatene i to og klem forsiktig ut kjernene.

Kok opp pastavann og ha i litt salt.

Start med å ha 3 ss olivenolje i en gryte. Surr løken myk på medium varme. Tilsett så chili, fennikelfrø (som du har banket lett med en kjøtthammer eller lign) og hvitløk. Har du hvitvin i huset, heller du på 1/2 glass. Har du ikke, er det ingen krise. Pastaen koker nå paralelt med at du lager retten.

Ta en liten øse av pastavannet over i gryta med løken. (ca 1/2 dl). Tilsett tomatene og litt av persillen. Tomatene skal ikke moses, så la dette stå på lav varme. Salt og pepre.

L1120032

Hell av pastavannet og legg pastaen over i gryten med tomatblandingen. Dryss over parmesan og resten av persillen og bland forsiktig. Hell over litt mer god olivenolje og server i dype tallerkner.

Forrige

Pop up-champis

Serviset «alle» vil ha

Neste

Legg igjen en kommentar