Ølkokt koserett

Late søndager er det mange av på høsten og da finnes det ikke noe bedre enn å lage en rett som tar tid i ovnen. Deilige dufter som bygger seg sterkere og sterkere for hver time som går, fyller leiligheten. Begynn etter frokost og ha denne deilige retten ferdig til middag. Glemte jeg å si at hele retten er kokt i øl?

Grønnsaker. Fargerike gulrøtter får du på større supermarkeder om dagen. Persillerot, sellerirot, løk og pastinakk
Grønnsaker. Fargerike gulrøtter får du på større supermarkeder om dagen. Persillerot, sellerirot, purre, løk og pastinakk

Start med å skrelle og rense grønnsakene. Du trenger en haug med gulrøtter, en purre, en løk, persillerot, sellerirot og pastinakk. Kutt 1/3 av alle grønnsakene ganske smått. De skal smelte inn i gryten. Resten skjærer du i større biter og tilsetter retten når det er en time igjen til servering. Skrell gjerne en stor neve små sjalottløk og tilsett hele når det er en time igjen til servering.

Høyrygg og oksehaler. Oksehalene betalte jeg forresten 0,43 kr for på Ultra. Det er ikke mange du trenger for å få litt ekstra god smak på gryta.
Høyrygg og oksehaler. Oksehalene betalte jeg forresten 0,43 kr for på Ultra. Det er ikke mange du trenger for å få litt ekstra god smak på gryta. Godt bacon er et must. Jeg brukte 5 dl Havre Stout til retten. Et annet mørkt øl vil også være perfekt til.

1 kg høyrygg kuttes i store terninger. Baconet skjæres i tykke strimler. Bruk godt bacon med ekte røyksmak. Tilsett baconet når det er en time igjen til servering.

Brun kjøttet i en stor gryte i litt olivenolje. Tilsett grønnsakene som skal smelte inn i gryten.

Laurbær, stjerneanis, hvitløk, flatpersille og selleriblader.
Laurbær, stjerneanis, hvitløk, flatpersille og selleriblader.

Del hvitløken i to og legg i den ene halvdelen. Den andre delen legger du i gryten sammen de andre grønnsakene når det gjenstår en time av koketiden. Tilsett salt, pepper, stjerneanis og laurbærblader fra starten av, sammen en neve grovhakket selleriblader og flatpersille.

IMG_9597

Nå er kjøttet brunet og det er tid for å helle over øl.

Kok retten med øl.
Kok retten med øl.

Ølet er i gryten sammen 5 dl vann. sett på lokket og la dette småkoke i 4 timer. Tilsett resten av grønnsakene og sett det inn i ovnen på 160 grader i en time. Retten er ferdig til servering. En god potetmos hører med.

Forrige

Bobler på Festningen restaurant

Viltburger med Bloody Mary-ketchup, chilimajones, hjemmesyltede agurker, eplechutney og pommes strips

Neste

Legg igjen en kommentar