Viltburger med Bloody Mary-ketchup, chilimajones, hjemmesyltede agurker, eplechutney og pommes strips

I dag er det farsdag, men her i familien er det ingen fedre å feire – bare verdens beste kjæreste og ektemann. Jeg synes ikke man trenger en spesiell dag for å feire menn. Det kan man gjøre når som helst. Og skal man gjøre litt ekstra stas på mannen, er burger en innertier.

Det er tid for viltkjøtt – som er sunt og smakfult kjøtt. Jeg brukte hjort til mine viltburgere. Det eneste jeg brukte av krydder var salt og pepper, så stekte jeg dem i pannen. Griller du fremdeles, vil jeg selvsagt anbefale å grille burgerne. Det blir alltid best.

Hjort er kjøtt med mye smak og jeg ville velge tilbehør deretter. Det ble pommes stripes, chilimajones, lynsyltede agurker, Bloody mary-ketchup og eplechutney.

Slik lager du tilbehøret mitt:

Eplechutney:

Riv et par røde epler på et rivjern

Finhakk en halv løk.

I en panne smelter du 2 ss brunsukker. Tilsett 1 ss smør når sukkeret er smeltet. Så tilsetter du epler og løk. Senk temperaturen og la dette surre seg mykt. Salt og pepre. Ferdig med det tilbehøret.

Bloody Mary-ketchup:

Bruk 1 dl Heinz ketchup, eller annen kvalitetsketchup. Du kan lage ketchupen selv også.

Tilsett 2 ss pepperrotpaste fra glass eller 1 ss revet pepperrot

en liten neve selleriblader (de som er på toppen av stangselleri eller sellerirot)

Kjør alt dette i en stavmikser og smak til med litt sitronsaft. Ferdig med det tilbehøret.

Lynsyntede agurkskiver:

Skjær tynne skiver agurk med en ostehøvl. Legg dem i en beholder og strø 2 ss sukker og 1 ss salt over. Hell på 5 cl epleedikk og 1 dl vann. la dette stå på benken i ca 30 minutter. Ferdig med det tilbehøret.

Ser du at dette går unna som bare rakker’n? Enkle og gode tilbehør. Men vi har et par til igjen.

Chilimajones:

1 helt egg (plomme og hvite)

1 ts dijonsennep

1 ts sitronsaft

en klype salt

1 rød chili, grovhakket

Ha alt dette i en høy beholder. Bruk stavmikser til å blande alt sammen noen sekunder før du begynner å spe med solsikkeolje til blandingen tykner til deilig og kremete majones. Fiks ferdig.

Nå gjennstår pommes stipsene:

Pommes strips er en tynnere variant av pommes frites, mer lik de du får på burgersjapper.

I butikken plukker du ut de lengste og største potetene du finner. Trenger ikke være overprisede bakepoteter, men røde beatepoteter er topp. Skrell dem og skjær tynne staver (på tykkelse med en tynn lillefinger). Varm solsikkeolje i en kjele og slipp potetene i oljen når den er varm. Gjør dette i to-tre omganger for vi vil at stripsen skal steke, ikke koke. De er ferdige når de gylne. Ha dem over på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. Salt dem.

Jeg bukte ferdigkjøpt brød denne gangen, men nedenfor er lenker til flere burgeroppskrifter som jeg har laget, og her finner du oppskrift på hamburgerbrød.

Har du lyst å prøve andre av mine burgere? Klikk deg inn på linkene nedenfor for spennende oppskrifter:

Kyllingburger

Hesteburger

Obamaburger

Burgere med alt av tilbehør

Forrige

Ølkokt koserett

Blåskjell på asiatisk vis

Neste

Legg igjen en kommentar