Økologiske kjøttboller med bacon, tomatsaus og pasta

Nå får jeg kjøpt økologisk kjøttdeig på nærbutikken min! Det hadde jeg for lengst gitt opp å håpe på, og vips! Ut av det blå er dette nå fast hyllevare. Jeg spiser ikke så ofte kjøtt, men når jeg gjør det, vil jeg ha noe godt og riktig. Økologiske varer kjøper jeg vanligvis på Bondens Marked: som bacon, kjøtt, grønnsaker, røkt fisk, honning osv. Nå kan jeg lage økomat hjemme når jeg vil, ikke bare når Bondens Marked er i by’n.

Kjøttbollene: I dag har jeg laget kjøttboller i tomatsaus og pasta. Av og til må man bare ha det. Kjøttbollene lagde jeg med bacon, salt, løk, pepper og brødsmuler (panko).

500 g kjøttdeig

1/2 liten løk, finhakket

1 liten neve panko-smuler (dette får du i den asiatiske hyllen på supermarkedet ditt.

salt, pepper

1 liten neve bacon i små biter. Bruk et godt bacon av god kvalitet.

I en panne steker du baconbiter og løk til løken er myk, ikke stekt. Bland med kjøttdeigen og de andre ingrediensene. Form til små kjøttboller.

 

Jeg halvstekte dem i pannen og lot dem ferdigsteke i tomatsausen. Oppskrift på min tomatsaus får du her. Den har jeg heldigvis alltid nok av i fryseren og er perfekt når det haster med å få mat på bordet. I tillegg til tomatsausen tilsatte jeg noen cherrytomater (delt i 4) og noen strimler rød paprika. Deilig med noen flere smaker og konsistenser i retten, synes jeg.

Jeg kokte båndpasta al dente (med litt tyggemotstand), silte av vannet og serverte den med kjøttboller i tomatsaus, litt god olivenolje på toppen og en generøs skje parmesanost. Et dryss hakket basilikum må med. Det blir vel egentlig ikke bedre, gjør det vel?

L1130905

Forrige

Beinhard rosévin og en fresh pizza

Pizza med eple, rosmarin og spekeskinke

Neste

Legg igjen en kommentar