Pizza med eple, rosmarin og spekeskinke

Jeg elsker simpelthen pizza. Jeg kan putte på akkurat det jeg vil ut fra dagsform og ønsker. Har jeg ikke lyst på saus på pizzaen, så dropper jeg det, slik jeg gjorde her. Epler som stekes i ovnen blir deilig, søte og karameliserte. De smaker perfekt sammen salt spekeskinke og rosmarinen gir det hele en nydelig friskhet. Jeg har også brukt noen små klatter med mild blåmuggost på pizzaen, fordi jeg liker det godt. Denne pizzaen ble en deilig sommermiddag som selvsagt passet perfekt til et glass rosévin.

Har du lyst til å lage denne pizzaen? Slik gjør du:

DEIGEN TIL TO PORSJONSPIZZA:

1/2 pose tørrgjær røres ut i 2 dl vann

1 klype flaksalt

1 klype sukker

1 ss olivenolje

Jeg har begynt med dette gjærtrikset som jeg lærte da jeg lagde hjemmelagde pølsebrød. Sukker, gjær og lunket vann til gjæren bobler. Så sper du med italiensk pizzamel (tipo 00) til konsistensen er klebrig. Kna godt og elt 5 minutter før du lar deigen heve 45 minutter. Kjevle deigen tynt.

L1150134

Fyllet på pizzaen er rett og slett:

1 stor «ball» mozzarella som du smulrer opp og fordeler over hele pizzaen.

1 eple skåret i tynne skiver

litt blåmuggost, hvis du liker det. Fordelt i små klatter

Frisk rosmarin. Strø rundt omkring

2-3 skiver god spekeskinke (bruk kvalitet som ikke er for salt)

pepper

Stek i ovnen til pizzaen er sprø og gyllen. Jeg testet ut et bakestål for en tid tilbake, og mine pizzaer er nå verdens beste.

Yum!
Yum!

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK ELLER @HELLESKITCHEN PÅ INSTAGRAM

 

Forrige

Økologiske kjøttboller med bacon, tomatsaus og pasta

Slik er maten på verdens beste restaurant

Neste

Legg igjen en kommentar