krydder

Shakshuka – Nord-afrikanske kjøttboller med krydret saus og egg

juli 3, 2011

Denne retten er hakket mer spennende enn kjøttboller i tomatsaus. Dessuten er det mettende og godt med egg, så da trenger du egentlig bare et stykke godt brød eller en salat som tilbehør.

400 g kjøttdeig blandes med 1 ss malt spisskummin, 1 ts kanel, 1 ts paprikapulver, salt, pepper og 1 ts malt ingefær

Mykne 1 løk i olje. Ha halvparten i kjøttbollene. Resten av løken legger du i en gryte til senere.
Bland kjøttdeigen og form til små boller.

I gryten med løk tilsetter du 3 ss olje, 1 ss malt spisskumin, salt, pepper, revet skall av en sitron, 1 ts malt ingefår, samt 1 rød paprika i skiver. Rør godt og tilsett en boks cherrytomater eller plommetomater. Liker du chili kan du ha i frisk chili eller chilipulver etter smak. Finhakk 4 ss bladpersille og ha opp i gryten. Spe på med en kopp vann. Tilsett en ss sukker. La stå i 15 minutter. I en ildfast form har du i tomatsausen. På toppen legger du kjøttbollene slik at de synker ned i sausen. Sett i ovnen på 220 grader i 30 minutter. Ta ut formen og Knekk fire egg på toppen. Sett tilbake i ovnen og stek til eggene er ferdige. Dryss litt bladpersille over og nyt med godt brød til.

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Elisabeth august 2, 2013 at 2:36 pm

  Jeg lager denne retten nå og gleder meg til å smake. Egg på toppen hørtes gøy ut. Lurte på om den har et navn og hvor i Nord-Afrika den kommer i fra?

  • Svar helleskitchen august 2, 2013 at 4:28 pm

   Hei på deg! Ja, egget gjør retten deilig kremete. Har ingen opprinnelse eller navn på retten, for den er egentlig en kombinasjon av flere ting jeg liker, men med marrokanske smaker. Egg i kjøttbolle/tomatrett er kanskje mer mexikansk enn marrokansk. Men deilig er den.

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: