Italienske retter pasta

Min bolognese er laget med kjærlighet

juni 20, 2014

Min bolognese er ikke en klassisk bolognese. Men den er god. Veldig god.

Dette er en typisk rett å lage på en søndag. La den få putre på komfyren i timesvis. La den få tid mens man selv tar alt i rolig tempo. Man stresser ikke en god bolognese. Jeg har en kortversjon jeg lager i hverdagen, men denne trenger tid. Og det har man, hvis man tar seg tid. Jeg lager alltid stor porsjon av denne bolognesen og så fryser jeg ned porsjoner av den til senere bruk. Den er forresten perfekt å bruke som kjøttsaus i en lasagne.

Slik lager du min bolognese som er passe til 4-5 personer:

Kutt 1 stor løk i små biter.

Varm en gryte og tilsett 4 ss olivenolje. Ha løken i sammen 1 stjerneanis og 2 laurbærblader. Tilsett 1 ts flaksalt og et par drag med pepperkverna. Tilsett 1 ss sukker.

Løk surres mykt i ca 10 minutter.

Løk surres mykt i ca 10 minutter.

Herlig bacon fra Haugen gardsmat.

Herlig bacon fra Haugen gardsmat.

Velg et godt stykke røkt bacon. Min favoritt til denne retten er fra Haugen gardsmat. Du finner dem på Bondens Marked og Bondens butikk på Mathallen. PS: Sommerens siste Bondens Marked i Oslo i morgen (lørdag).
Skjær ca 100 g bacon i små terninger. Stek dette i en panne med 500 g god kjøttdeig. Salt og pepre mens du steker dette. Tilsett noen rosmarinkvister.

Kjøttdeig, bacon og rosmarin.

Kjøttdeig, bacon og rosmarin.

Tilbake til gryta med løken: Tilsett 2 fedd finhakket hvitløk og 1 paprika (gjerne en av de lange røde) som du har skåret i biter. Hell over 1 dl rødvin.
L1020352
Ta ut stjerneanisen og ha kjøttet fra pannen over i gryten sammen 1 boks hakkede tomater og en boks vann (fyll opp boksen med vann etter at du har helt tomatene i gryten, og da får du med restene av tomatene som sitter igjen i boksen). Tilsett 4 grovhakkede tomater i tillegg.
Rør godt og la dette putre under lokk på lav varme i en time. Tilsett 4 ss olivenolje før du setter på lokket.

God olivenolje, flaksalt, mynteblader og parmesan. Herlige smaker.

God olivenolje, flaksalt, mynteblader og parmesan. Herlige smaker.

L1020354

Etter en time tar du av lokket og brukes stavmikseren. Kjør kjøttsausen til en fin masse og sett den tilbake på platen. La stå en time på lav varme med lokk. Nå skal smakene få satt seg.

Kjøttsausen etter en runde med stavmikseren.

Kjøttsausen etter en runde med stavmikseren og en time på komfyren.

Tilsett 4 ss extra virgin olivenolje til slutt. Sausen er klar. Smak til om du vil ha mer salt eller pepper i den. Finhakk 1-2 ss mynteblader og bland i sausen. Riv parmesan som du har over retten rett før servering.
Kok pasta. Spagetti er passende her.

Min bolognese. Velbekommen.

Min bolognese. Det er servert!.

Kanskje liker du disse også

8 Kommentarer

 • Svar Steve juni 24, 2014 at 4:49 am

  Dette er jo ikke annet enn fordektreklame for Haugen Gårdsmat. Dessuten kan du ikke lage bolognese dersom du bruker bacon.

  Få deg et liv, slutte med fordekt tekstreklame.

  • Svar helle's kitchen juni 24, 2014 at 8:23 am

   Steve! Dette er et tøvete innlegg! Jeg elsker baconet fra Haugen Gardsmat, og da skryter jeg gjerne av det. Jeg tar ikke betalt for noe som helst fra leverandører, så da vet du det. Jeg synes det er viktig å løfte frem småprodusenter som lager veldig gode produkter, og liker du det ikke kan du finne deg en annen blogg å lese. Kan jeg ikke lage en bolognese med bacon? Watch me! Det er det jeg nettopp har gjort. Du sier at jeg bør få meg et liv. Vet du hva: Jeg sprer matglede med bloggen min, og er ikke det “et liv ” for deg, så får du ta deg en bolle. Dessuten bør du søke hjelp for aggresjonen din. Den hører ingen plass hjemme i matgleden. Ha en fin dag og pust med magen. Det går fint!

   • Svar Lill-Ann juni 25, 2014 at 12:48 pm

    Veldig godt svart. Regner med at Steve har en skikkelig dårlig dag stakkars.

  • Svar Kamilla T juni 26, 2014 at 1:29 pm

   Selvfølgelig skal det være bacon i bolognesen. Skaff deg et liv selv, idiot.

 • Svar Thomas Strzelecki juni 24, 2014 at 9:08 am

  Jeg lager alltid bolognese med bacon, det gir bare mer smak. Tror du ikke helt skjønner deg på bolognesens mange muligheter, Steve.

 • Svar Les Paul juni 24, 2014 at 3:11 pm

  Denne maa proeves! ser veldig god ut!

 • Svar Rita november 8, 2015 at 8:36 am

  Hei Helle. Vet du hvilken betydning det har om man bruker varmrøkt eller kaldrøkt sideflesk i denne retten? Jeg har ikke funnet noe informasjon om dette på nettet. Takk for fin og inspirerende blogg 🙂

  • Svar frederik november 8, 2015 at 9:18 am

   Hei Rita! Takk for hyggelig melding! Jeg vil tro det ikke spiller noen rolle hva du bruker. Forskjellen på kaldrøyking og varmrøyking er vel at matvarer som er kaldrøkt må varmebehandles etterpå. Men her er jeg på tynn is. Men fordi sideflesket skal i en varmrett, spiller det ingen rolle om du velger det ene eller det andre. God søndag! Mvh Helle

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: