Helaften i Hoxton – Londons kanskje kuleste strøk og pop-ups hele veien

The Red Market
The Red Market

London er en gigantisk by. Det er opplest og vedtatt. Det er fort gjort å surre i samme strøk og være fornøyd med det. Men hva med å få for seg en ny bydel hver gang man er der? Jeg forbereder meg alltid godt før jeg drar til London, eller andre steder. Jeg vil se hva som er nytt. Jeg vil ut av bykjernen. Jeg vil oppleve noe unikt. Hoxton er en bydel på østkanten. Hoxton og Shoreditch glir nesten i hverandre. Tar du tuben (undergrunnen)  til Old street kommer du til Hoxton. Herfra er det kort vei til Red Market, som er et utendørs pop-up-konsept som varer til midten av august.

Kul stemning på Red Market.
Kul stemning på Red Market.

Det kan minne om Blå i Oslo med matboder, øl, musikk og folk som selger rare ting som sikkert er hippe. Dette er et kult sted å henge noen timer før du drar videre til Hoxton Square. Her ligger det mange tøffe restauranter, og nytt i sommer er en Pop-up gin og tonicbar som heter Fever Trees. Dette er stedet! Det lønner seg å booke bord. Er det fint vær kan du sitte ute. Baren skal være her frem til 26. juli før den legges ned. Pop-ups er virkelig det store i London denne sesongen. (Leste du forresten om Pop-up restauranten på toppen av Selfridges? Les blogginnlegget mitt her.)

Hoxton Square
Hoxton Square
Hoxton Square.
Hoxton Square. Byron er en fantastisk burgerbar som har filialer andre steder i London

Fever Trees er en bar som serverer 160 ulike typer gin fra hele verden. Så her kan du slå ihjel noen timer…

Vi hadde ikke booket bord, så vi havnet i the Tree Topp Room – artig dekorert med busker og trestubber som stoler. Du sitter mer behagelig nede, så jeg vil anbefale deg å booke bord.

Fever Tree gin & tonic bar
Fever Trees gin & tonic bar
Gintesting på Fever Tree
Gintesting på Fever Trees
Fever Tree.
Fever Tree.

Vi bestilte et utvalg gin og et utvalg tonics. Vi fikk tilsammen 8 små glass med forskjellige gintyper. Ved hvert glass lå en bit frukt eller en urt eller krydder. Dette for å vise smaksnotene i ginen. De fire tonicenen vi fikk var også forskjellige: Vanlig tonic, sitrontonic, middelhavstonic og hyllebærtonic. Så skulle vi sippe gin og tonic og selv finne den perfekte matchen. Morsom greie.

The Blues Kitchen.
The Blues Kitchen.

Når du er lei av å mikse og matche kan du enten finne et kult sted å spise på Hoxton Square eller gå til The Blues Kitchen i Curtain Street. Vi hadde bestilt bord her og spiste en fantastisk «platting» med supermøre BBQ-ribs, grillet kylling, pulled pork, coleslaw og sauser. Utrolig godt. Dette er et høylytt sted med livemusikk utpå kvelden. Her går folk for god gammeldags dansemoro satt i amerikansk stil. Stedet har unge gjester.

Seriøs BBQ-mat.
Seriøs BBQ-mat.
Chambre separée!
Chambre separée!

L1020814

The Blues Kitchen.
The Blues Kitchen.
Liveband som det svinger av.
Liveband som det svinger av.

Tar du til venstre ved RED market (i stedet for til høyre der Hoxton square ligger) kommer du til The Princess of Shoreditch. Her kan du lese om da jeg var der før jul. Eller er du klar for en tur lenger inn på Londons østkant? Sjekk ut Hackney og den «norske» restauranten, baren og utelivsscenen Oslo Hackney. Her kan du lese om da jeg besøkte det stedet for noen måneder siden. London er så uendelig stort! Utforsk den deilige byen!

For andre London-tips, klikk her.

Forrige

Min bolognese er laget med kjærlighet

Moderne vietnamesisk og en djevelsk god cocktail

Neste

Legg igjen en kommentar