Indisk linsegryte – vegetarmat er jo godt, jo!

Jeg besøkte nettopp Oslo Vegetarfestival og lot meg inspirere av kjøttfrie måltider. Jeg har ingen intensjon om å bli vegetarianer, men jeg mener at alle har godt av å spise mindre kjøtt og mer grønnsaker, belgfrukter og korn. Av og til lager jeg vegetarmat, og det er fordi jeg har lyst på det. Jeg føler nesten jeg trenger det av og til.

Denne linsegryten er så rik på smak at du savner ikke kjøtt. Prøv den og se hva du synes. Den smaker supergodt med mitt hjemmelaget speltbrød til, men skal du ta den helt ut og lage skikkelig indisk måltid, anbefaler jeg deg å lage mine naanbrød til.

løk, hvitløk, tomater, ingefær, lime, røde linser, kokosmelk, gurkemeie, chili, kardemomme og koriander.
løk, hvitløk, tomater, ingefær, lime, røde linser, kokosmelk, gurkemeie, chili, kardemomme og koriander.

 

Dette trenger du for å lage retten:

4 ss ghee (eller kokosolje)

 

1 ts malt kardemomme

1 ts tørket chili (eller fersk)

1 ts malt koriander

1/4 ts malt spisskummin

1 ts gurkemeie

 

2 ss revet ingefær

3 tomater, grovhakket

3 fedd hvitløk, finhakket

1 liten løk, finhakket

1 liten boks kokosmelk

1/2 liter kyllingkraft eller grønnsakskraft

300 g røde linser (vask nøye i kaldt vann)

frisk koriander

Limesaft til justering

flaksalt

Nykvernet pepper

evt 5 karriblader

 

Slik lager du min vegetariske linsegryte:

Fres løken i ghee (evt olje) til den blir blank og myk. Så tilsetter du de tørre krydderene. Rør godt. Tilsett ingefær, hvitløk og tomater. Rør noen minutter på medium varme. Tilsett kraften og la alt koke opp. Senk temperaturen og la stå på lav varme i 30 minutter. Jeg liker smaken av karriblader, men den kan være litt krevende for noen. Tilsett blader på dette tidspunktet hvis du liker smaken. Nå kan du også helle på med en liten boks kokosmelk.

Vask linsene godt og ha dem i gryta. Sett lokk på og kok på medium varme i 15 minutter.

Juster smaken på linsegryten med salt og pepper og limesaft. Dryss masse frisk koriander over retten og server med en gang.

Savner du kjøtt i denne retten, egentlig? Nei, tenkte meg det, ja.

L1020078

 

 

 

Forrige

Pop-up-restauranter – det hippeste i London denne sommeren

Min bolognese er laget med kjærlighet

Neste

10 kommentarer om “Indisk linsegryte – vegetarmat er jo godt, jo!”

  1. Hei Helle! Så utrolig fristende ut! Har du noe i mot om vi deler oppskriften på Helios sine FB sider??

    Svar

Legg igjen en kommentar