Mettende salat med tunfiskdressing

Denne salaten er mettende og supervakker. Jeg har valgt å bruke aprikoser i retten, men hvis det er vanskelig å få tak i kan du bruke fersken, melon eller nektarin. Salaten vil passe supert til en varm sommerdag i hagen servert sammen et kaldt glass hvitvin, men her er det ingen drikkepress:)

Slik lager du min mettende sommersalat:

Hjertesalatblader. Riv store biter med hendene.

Basilikumblader. Jeg er så heldig å ha en super grønnsaksbutikk nede i gaten (Skafferiet i Elisenbergveien) som selger bunter med store basilikumblader. Jeg bruker bladene som salat. Bland 1/3 basilikum med 2/3 hjertesalatblader. Vanlig basilikum i potte fungerer selvsagt godt.

Har du et par stangselleri i kjøleskapet smaker det godt med tynne skiver i salaten. Det gir en deilig krønsj.

Kutt biter av agurk, cherrytomater, rød paprika og avokado.

Rå asparges. Jeg bruker tynne asparges for de er sprø og egner seg rå. Ta med 3-4 stk i salaten (knekk av nederste del og kast).

Så tilsetter du frukten. Jeg brukte, som tidligere nevnt, aprikoser. Skjær båter av aprikosene og dander dem rundt om kring på fatet.

Tunfiskdressing:

Velg en god tunfisk på boks. Jeg velger gjerne italienske bokser med hvit tunfisk. Mild og god i smaken. Gjerne en som ligger på olivenolje. Hell av oljen og ha fisken over i en bolle. Tilsett 3-4 ss majones, 1 ts dijonsennep, litt salt og pepper og 2 ss sitronsaft. Bland alt godt. Tunfisken skal smelte inn i dressingen og ikke være i klumper.

Hell små klatter over salaten, salt og pepre lett og ha litt god extra virgen olivenolje på toppen.

Dette er en fantastisk salat som vil begeistre! Server gjerne med godt brød til eller gode rundstykker.

Forrige

En Aperol Spritz til Tony Soprano

Det fantastiske matmarkedet i Venezia

Neste

Legg igjen en kommentar