Lun laksesalat med ingefærdressing

Forleden dag konfiterte jeg et stykke laks. Det er en fantastisk tilberedningsmetode som er superenkel. Se her hvordan det gjøres. Jeg fikk rester og jeg kaster ikke mat hvis jeg kan unngå det, så derfor brukte jeg restene til en deilig salat med mandelpoteter, brokkoli, asparges, agurk og ingefærdressing. Det ble en meget smakfull middag som jeg kan anbefale på det varmeste. PS: Du kan selvsagt bruke dampet eller kokt laks.

Slik lager du retten:

Start med å vaske noen mandelpoteter. Kok i lettsaltet vann på medium vann slik at de ikke sprekker. Skjær dem i to når de er ferdigkokte. Kok eller damp buketter av brokkoli og asparges.
Brekk opp laksen med fingrene og legg stykkene i en dyp tallerken eller på et fat. Dandér poteter, brokkoli og asparges. Ta en halv agurk i hånden og bruk en ostehøvl til å skjære brede strimler som du pynter med på fatet.

Ingefærdressingen lager du kjapt ved å ha 1/2 ts dijonsennep i et glass. Press over 3 ss sitronsaft eller eddik, salt, pepper og god olivenolje. Riv 1 ss ingefær og bland alt sammen. Hell over salaten og strø litt godt flaksalt over hele salaten.

Forrige

Moderne småretter i Paris

Senk skuldrene med denne julete G&T’n. God jul!

Neste

Legg igjen en kommentar