Moderne småretter i Paris

Le Dauphin er en tapasaktig restaurant i den etterhvert kule bydelen rundt Canal St. Martin i Paris. Stedet er det baskeren Inaki Aizpitarte som står bak. Han driver også en av verdens beste restauranter, Le Chateaubriand, som jeg tidligere har spist på. Disse to restaurantene ligger praktisk talt side om side i avenue Parmentier.

dauphin2
Fantastiske ovnsbakte poteter, røkt iberico-tartar, pattegris og en herlig fiskerett med pastinakk på tre måter.
dauphin3
Hvit sjokolade suppe med frukter til dessert.

Strøket rundt kanal St. Martin er kult med spennende restauranter, caféer og butikker. Vi bodde på et strålende hotell som heter Le Citizen Hotel som jeg gjerne vil anbefale. Dette er et superlite hotell med funksjonelle rom som har utsikt utover kanalen. Jeg har tidligere vært i strøket og spist på en veldig god bistro som heter Astier. Dette strøket skal jeg definitivt tilbake til.

Le Dauphin er en smårett-vinbar-restaurant der du ikke kan bestille bord (akkurat som Le Chateaubriand). Du møter opp og venter i baren på ledig plass. Det er trangt, enkelt og veldig populært. Maten er ufattelig god og det anbefales å betille ca 2-3 retter hver. De kan deles og det bør man også gjøre.

Neste gang du er i Paris bør du ta turen ut av «turist-gryta» og opp i bydelen rundt Canal St. Martin.

Forrige

Marsipanbrød for den late

Lun laksesalat med ingefærdressing

Neste

Legg igjen en kommentar