Marsipanbrød for den late

Hver jul – helt fra jeg var liten pike har jeg laget marsipanbrød til jul. De kunne fylles med alt i hele verden: Nougat, kirsebær i likør, rosiner i Madeira, kandiserte frukter, tørkede aprikoser, dadler, fiken osv. Det er et enkelt julegodteri å lage. Når du tar dem frem for å servere dem, skjærer du bare tykke skiver av dem etter behov. Oppbevar brødene i plast slik at marsipanen ikke tørker ut.

Du trenger marsipan. Velg din favoritt eller lag den selv. Jeg bruker dansk marsipan av merket Odense. Den har jeg alltid brukt, så da holder jeg meg til den. Jeg brukte en rull marsipan.

Du trenger også overtrekkssjokolade. 200-300 g. Kommer an på hvor mye du lager.

Så trenger du det du ønsker til selve fyllet. Jeg lagde to brød med lakrismarsipan og kandiserte jordbær og to med kandiserte jordbær og ristede hasselnøtter.

Dette gjør du:

Rull marsipanen til du har en jevn flate. Rull mellom to ark bakepapir. Ikke for tynn, for da vil den sprekke. Legg et deilig fyll som en tykk stipe i midten og rull sammen til en pølse. Forsegl endene og dypp i overtrekkssjokolade. Avkjøl på bakepapir til sjokoladen har satt seg. Dypp evt et lag til med sjokolade. Strø det du vil pynte med på toppen før sjokoladen setter seg. Jeg brukte ristede pistasjnøtter på de to med hasselnøtter. Litt pga av smaken og litt pga det julete utseende. De to andre pyntet jeg med frysetørket bringebær (som jeg kjapt kjørte til pulver i blenderen) og lakrispulver.

Hele prosessen tar en halvtime. Det må vel være den kjappeste julekonfekten du kan lage, vel?

L1070322

Forrige

Krumkaker med appelsin og mandler som ikke tar så mye plass i skapet

Moderne småretter i Paris

Neste

Legg igjen en kommentar